Rozprávková Escape room na Základnej škole Komenského v Bardejove

1423x
18. Apríl 2024
Escape room potrápila žiakov
 Z rozstrihaných príbehov skladali správny dej (Zdroj: FB Základná škola Komenského 23, Bardejov)
 
Escape room znamená úniková miestnosť. Kým vo všeobecnosti túto aktivitu poznáme ako zážitkový model pre deti i dospelých, postupne sa tento koncept lúskania úloh a odomykania zámkov dostáva aj do vzdelávania.
 
Úspešnú premiéru má za sebou aj na Základnej škole Komenského v Bardejove. Na vlastnej koži ju okúsili vybraní zástupcovia všetkých tried prvého stupňa pri zdolávaní piatich základných zadaní na tému rozprávok a to v slovenskom i anglickom jazyku.
 
 Zdolávali päť základných zadaní na tému rozprávok (Zdroj: FB Základná škola Komenského 23, Bardejov)
 
Súťažiaci rozdelení do troch skupín sami prišli na to, že zámky im pomôže odomknúť jedine spolupráca, rozdelenie úloh a rozloženie spoločných síl. Najprv totiž museli na základe ukážky rozprávky The City Mouse and the Country Mouse/ Mestská a vidiecka myš rozlúsknuť úlohy na princípe pravda alebo lož.
 
Hneď po nej skladali z rozstrihaných príbehov správny dej. Výborne im išlo i hádanie zvieracích rozprávkových postavičiek v angličtine. Aj ďalšia z úloh a to dopĺňanie názvov známych i menej známych rozprávok dokazovala, že kniha je verným spoločníkom našich súťažiacich a to nielen v marci-mesiaci kníh.
 
 
 Súťažiaci boli rozdelení do troch skupín (Zdroj: FB Základná škola Komenského 23, Bardejov)
 
Napriek tomu, že posledná úloha v skladaní rozprávkových puzzle súťažiacich trochu potrápila, každá skupina získala za splnené úlohy jedinečné kódy. Až po ich vyskladaní do odkazov sa žiaci dopracovali k reálnemu kľúču, ktorý otvoril nielen únikové brány z Rozprávkova, ale aj zámok truhlice so sladkou odmenou a osvedčením, že naši súťažiaci úspešne splnili úlohy Escape room.
(11:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár