1. mája sa odohrá futbalový zápas medzi mužstvami Spartak Trnava a MFK Ružomberok

756x
30. Apríl 2024
Zápas medzi mužstvami Spartak Trnava a MFK Ružomberok
Je nevyhnutné uzatvoriť niektoré úseky ciest  (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Na trávnik novej košickej futbalovej arény sa v prvý májový deň (1.5.) o 15.00 hodine proti sebe postavia futbalové mužstvá Spartak Trnava a MFK Ružomberok.
 
Keďže zo strany Slovenského futbalového zväzu bol zápas vyhlásený za rizikový, na pleciach nielen organizátorov, ale aj polície, je pripraviť také bezpečnostné opatrenia, aby sa nielen domáci obyvatelia metropoly východu, ale aj návštevníci, ktorí do Košíc pricestujú za športovým zážitkom, cítili bezpečne.
 
Nielen počas samotného futbalového zápasu, ale už od skorých ranných hodín, a potom až do ukončenia bezpečnostných opatrení v závislosti od vývoja bezpečnostnej situácie, bude na bezpečnosť v spolupráci s policajtami z Mestskej polície Košice dohliadať zvýšený počet príslušníkov Policajného zboru z rôznych útvarov v pôsobnosti okresných riaditeľstiev Košického kraja, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Prezídia Policajného zboru i ďalších krajských riaditeľstiev na území Slovenska.
 
 
Monitorovanie  
 
Monitorovať budú nielen okolie športovej arény, ale dohliadať budú aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, dodržiavanie verejného poriadku, ochranu života, zdravia a majetku osôb. Zvýšený počet uniformovaných i neuniformovaných policajtov však stretnete nielen v okolí futbalovej arény, ale aj dôležitých dopravných uzloch, v uliciach mesta i na miestach, kde je predpoklad zvýšenej koncentrácie a pohybu návštevníkov, a teda najmä na autobusovej a železničnej stanici.
 
V prípade potreby budú všetky zložky v bezpečnostných opatreniach pripravené promptne reagovať a to zákonom upraveným spôsobom. Aby bolo možné zabezpečiť bezproblémový presun a vstup fanúšikov do dejiska futbalového zápasu, je zároveň nevyhnutné, a to už od 12. hodiny, uzatvoriť niektoré úseky ciest. Je to nevyhnutnosť, ktorú si bezpečnostné opatrenia vyžadujú. Rešpektujte preto celkovú organizáciu dopravy a pokyny policajtov, sledujte trvalé a prenosné dopravné značenie, nejazdite „popamäti.“
 
 
Od 12.00 hod. dňa 1. mája 2024 preto začnú platiť dopravné obmedzenia a uzavreté budú nasledovné úseky ciest
 
Križovatka Pri prachárni- Rozvojová ulica, Križovatka Pri prachárni – Mӧbelix, križovatka Pri prachárni – Mountfield a uzavretý bude aj dopravný uzol od OBI a OPTIMY smerom ku KFA. O opätovnom sprejazdnení a ukončení bezpečnostných opatrení bude rozhodnuté podľa vývoja aktuálnej bezpečnostnej situácie.
 
Vzhľadom na to, že futbalový zápas je označený ako rizikový, tresty pre výtržníkov sa tak zvyšujú na dvojnásobok, a maximálna výška sankcie je 1000 eur v blokovom konaní.
 
Polícia upozorňuje návštevníkov mesta na možnosť využiť záchytné parkoviská, návštevníci tak predídu zbytočným stratám času a komplikáciám pri hľadaní voľného miesta na zaparkovanie. V prípade, ak cieľom vodičov nie je centrum mesta, polícia odporúča využiť vonkajší okruh mesta, kde nie sú žiadne plánované obmedzenia. Vstup do arény bude prísne kontrolovaný a vzhľadom na očakávané množstvo fanúšikov sa tento proces kontroly môže predĺžiť.
(16:40, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár