Manželia Vargovci sú najdlhšie zosobášeným párom v Košiciach. Žijú spolu 70 rokov.

1511x
07. Marec 2024
 V rámci Národného týždňa manželstva našlo mesto Košice najdlhšie zosobášený pár
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Od 12. 2. do 18. 2. sa na Slovensku konal Národný týždeň manželstva, podujatie zamerané na posilnenie manželských vzťahov a vyzdvihnutie inštitútu manželstva. Počas neho hľadalo mesto Košice najdlhšie zosobášený manželský pár v Košiciach.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Do súťaže sa zapojili desiatky párov a aktivita vzbudila mimoriadne pozitívny ohlas. Tipy im posielali nielen manželia, ale aj ich deti, vnúčatá, dokonca aj nevesty. Zo všetkých prihlášok  nakoniec vybrali tie páry, ktoré spolu žijú najdlhšie. Nielen najdlhšie zosobášený pár, ale aj všetkých tých, ktorí už oslávili diamantovú svadbu, sú teda spolu aspoň 60 rokov, ocenili v stredu (6. 3.) v Historickej radnici primátor mesta Košice Jaro Polaček a námestníčka primátora Lucia Gurbáľová.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Najdlhšie zosobášeným manželským párom v Košiciach, ktorý sa do súťaže prihlásil, sa nakoniec stali manželia Anna a Juraj Vargovci. Žijú spolu už obdivuhodných 70 rokov a láska medzi nimi naďalej prekvitá. Ako tvrdia, sú nerozlučný pár a ich vzťah je živým dôkazom toho, že láska môže pretrvať desaťročia.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Pani Anna tento rok navyše oslávi 90. narodeniny a prezradila nám svoj recept na dlhovekosť. Nejedáva mliečne výrobky a pečivo, namiesto toho si dopraje mäso, klobásy a iné mäsové výrobky.
 
Mesto Košice chcelo touto iniciatívou v rámci Národného týždňa manželstva oceniť a osláviť tie manželské páry, ktoré spolu prežili mnoho rokov v dobrom aj zlom, a ich životné skúsenosti a rady môžu byť pre iné páry užitočné. Mesto všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili ďakuje a gratuluje.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
„Prajeme im, aby aj naďalej prežívali krásne chvíle plné lásky a radosti v kruhu najbližších. Nech ich zdravie a životná sila slúžia aj naďalej a nech im každý deň prináša len to dobré. Buďte ešte mnohé desaťročia šťastní, zdraví a spolu,“ poprialo mesto.
(11:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár