VIDEO | V obci Skároš sa predstavili folklórne súbory aj hudobné kapely

1394x
07. Júl 2023
Regionálne združenie obcí Hornád oslavovalo v Skároši svoju rozmanitosť, jednotu a vzájomnú toleranciu
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Obce sa predstavili svojimi folklórnymi súbormi a hudobnými kapelami v rezkom rytme. Združenie sa stretlo v harmonickej atmosfére po 18. krát.
 
„Regionálne združenie Hornád ma 17 členov. Je to sedemnásť obcí na juhovýchod od Košíc. Celkovo je to viac ako 25 tisíc obyvateľov. Sú tu všetci starostovia z jednotlivých obcí. Spolupráca je výborná. Každý z nich má na tom podiel. Každý z nich niečo urobil,“ zdôveril sa Ján Kokarda, starosta obce Ždaňa.
 
 Združenie sa stretlo po 18.krát (Zdroj: Ahoj. TV)
 
„Myslím si, že ten základ tej spolupráce je určitá tolerancia medzi nami, že sa vieme pochopiť aj keď občas to medzi nami iskrí. A je to samozrejme, zásluha aj nášho predsedu, ktorý sa diplomaticky snaží viesť nás ostatných starostov, pána predsedu, starostu obce Ždaňu, Jána Kokardu,“ povedal Skároš, Ľubomír Vranka.
 
 
Združenie intenzívne rieši otázky tvorby a ochrany životného prostredia, spolupracuje pri organizovaní kultúrno-spoločenských podujatí a v neposlednom rade sa zaoberá aj otázkami z oblasti vzdelávania.
 
Folklór v Skároši (Zdroj: Ahoj. TV)
 
„Toto je prvoradé, aby ľudia medzi sebou komunikovali a hlavne, aby sa aj to, čo robia odprezentovalo v rámci aj takýchto možností ako ste vy televízia, ktorá odprezentuje tieto aktivity a tú komunikáciu, ktorá je dôležitá medzi regiónmi,“ vyjadril sa Miroslav Sisák, starosta obce Nižná Myšľa.
 
Kde je hudba, tam je tanec a keď sa k tomu uvarí aj chutné jedlo o akcii na výbornú sa nedá pochybovať.
 
 Hokejisti HC Košice (Zdroj: Ahoj. TV)
 
Akciu podporili aj úradujúci majstri HC Košice, ktorí tiež nešetrili svojimi podpismi. Starostovia sa zhodli, že jedným zo základov úspešnej spolupráce je vzájomná intenzívna komunikácia.
(13:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár