VIDEO | Študentky Hotelovej akadémie v Bardejove si vyskúšali prax v španielskej Andalúzii

1486x
13. Jún 2023
Bardejovské stredoškoláčky v rámci programu Erazmus plus praxovali v španielskych hoteloch
 
V rámci programu Európskej únie Erazmus + na podporu vzdelávania, odbornej prípravy, mládeže a športu v Európe, navštívili začiatkom mája študentky Strednej odbornej školy ekonomiky, hoteliérstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove mesto Ubeda v španielskej Andalúzii.
 
Minulý týždeň si pre svojich spolužiakov o pobyte v najteplejšej oblasti Pyrenejského polostrova, svojich zážitkoch a skúsenostiach zo Španielska, pripravili zaujímavú prezentáciu.
 
Bardejovčanky v Andalúzii. (Zdroj: MH) 
 
„ Boli sme tam prvé dva májové týždne a počasie už bolo úplne super. Dievčatá tam vykonávali odbornú prax, pracovali v hoteloch a reštauráciách ako čašník, servírka a hotelový pracovník,“ povedala nám učiteľka Miroslava Hasarová.
 
Okrem spoznávania andalúzskej kultúry a temperamentu, si dievčatá hlavne prakticky vyskúšali prácu v hoteliérstve a gastronómii. Absolvovali tiež intenzívne štúdium španielskeho jazyka.
 
Do Španielska by sa ešte radi vrátili. (Zdroj: MH) 
 
Už v minulom roku absolvovali študenti školy v rámci programu Erazmus + stáž v Bulharsku. Na budúci rok majú naplánované podobné pobyty v Poľsku a na talianskej Sicílii.
 
„Náš deň bol veľmi nabitý, pretože hneď ráno dievčatá odchádzali na pracoviská a po praxi mali každý deň kurz španielčiny. Absolvovali sme aj rôzne kultúrne aktivity, spoznávali sme mesto, históriu a kultúru,“ dodala učiteľka.
(14:55, red.)
Diskusia
Pridať komentár