VIDEO | Na súťaži Plameň v Hertníku súťažili mladí hasiči z celého Bardejovského okresu

1895x
06. Jún 2023

 Víťazný pohár vyhrali dievčatá z Hertníka, v kategórii chlapcov ho získali mladí hasiči z Becherova 

Na 50. ročníku detskej hasičskej súťaže Plameň 2023 sa v Hertníku zišli 9-členné súťažné družstvá žiakov základných škôl z celého Bardejovského okresu.
 
 „Súťažilo sa v štafetovom behu na 400 metrov, pretekoch jednotlivcov, útoku CTIF a v požiarnom útoku s vodou,“ povedal nám predseda Dobrovoľného hasičského zboru v Hertníku Richard Rákoš. „Som veľmi rád, že to funguje a že sa mládež okrem futbalu, venuje aj hasičskému športu,“ komentoval hasičskú súťaž a aktivity starosta obce Hertník Ján Semanek.
 
(Zdroj: FB Hertník) 
 
Na obecnom futbalovom ihrisku si v územnej okresnej hasičskej lige, zmeralo sily 12 kolektívov mladých hasičov z obcí Hertník, Osikov, Hrabovec, Beloveža, Becherov, Harhaj, Zlaté a Malcov. Z toho bolo 7 chlapčenských a 5 dievčenských tímov. Súťažilo sa v rôznych vekových kategóriách, od sedem do pätnásť rokov.
 
(Zdroj: FB Hertník)  
 
„Každá disciplína bola bodovaná samostatne, víťazi z každej kategórie postupujú na Šarišský pohár, ktorý bude v obci Kyjov v okrese Stará Ľubovňa,“ doplnil  Richard Rákoš.
 
(Zdroj: FB Hertník)  
 
„Našou úlohou ako komisie mládeže je aj vychovávať a školiť vedúcich jednotlivých hasičských tímov ako aj rozhodcov. Každoročne pripravujeme propozície všetkých našich aktivít a súťaži. No bohužiaľ, ten záujem o hasičský šport je rok čo rok menší, čo nás veľmi mrzí,“ vysvetlil Vladimír Matej, predseda komisie mládeže pri Územnom výbore Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) v Bardejove.
 
(Zdroj: FB Hertník)  
 
Aj keď záujem o hasičský šport hlavne u žiakov základných škôl v poslednej dobe veľmi veľký nie je, obec Hertník je svetlou a žiadanou výnimkou. V hasičskom krúžku tu pracuje niekoľko desiatok detí no a do tohtoročnej súťaže postavili dokonca v oboch kategóriách chlapcov aj dievčat po dva súťažné tímy, družstvo A a družstvo B.
 
(Zdroj: FB Hertník)  
 
„Určite treba oceniť aktivitu predsedu dobrovoľných hasičov v Hertníku Riša Rákoša, ktorí za posledných päť rokov podchytil neskutočné množstvo detí, čo naša obec samozrejme finančne aj morálne podporuje. A preto sme aj tu,“ dodal starosta Hertníka.
 
(Zdroj: FB Hertník)  
 
Diplom za prvé miesto a tiež víťazný putovný pohár si nakoniec v kategórii dievčat odnieslo A družstvo Hertníka, v kategórii chlapcov ho získali mladí hasiči z Becherova. Na druhom mieste skončili dievčatá z Osikova a chlapci z Malcova, no a tretiu priečku v mládežníckom hasičskom športe obsadili dievčatá z obce Hrabovec a chlapci z obce Zlaté.
(15:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár