VIDEO | Spojená škola Pod papierňou v Bardejove oslávila 60. rokov

1072x
01. Jún 2023
Oslavy 60. výročia založenia Spojenej školy Pod papierňou vyvrcholili slávnostnou akadémiou
 
 
Séria aktivít k 60. výročiu založenia Spojenej školy Pod papierňou v Bardejove, začala už pred tohtoročnými Veľkonočnými sviatkami, a to výzdobou známej Bardejovskej Veľkonočnej megakraslice, ktorú vymaľovali práve žiaci Spojenej školy Pod papierňou v Bardejove.
 
Začiatkom tohto týždňa pokračovali oslavy otvorením a prezentáciou výstavy výtvarných prác žiakov tejto školy s názvom Život v pohybe – Pohyb v čase v Poľsko-slovenskom dome.
 
Vyvrcholením osláv bola slávnostná akadémia Spojenej školy pri príležitosti 60. výročia založenia Spojenej školy. Konala sa v piatok 12. mája v sále Základnej umeleckej školy Michala Vileca v Bardejove.
 
(Zdroj: AHOJ.TV)  
 
„Škola sa postupne vyvíjala s osobitnej cez špeciálnu základnú školu až po spojenú, takže nakoniec vznikli z jednej štyri oganizačné zložky a vzdelávame žiakov od tých najmenších až po dospelosť,“ vysvetlila po slávnostnej akadémii riaditeľka školy Božena Haburčáková.
 
Žiaci a učitelia Spojenej školy Pod papierňou sa v nej predstavili programom zameraným na hudbu, umenie, tanec a kreatívny pohyb, ktorým škola v aktuálne žije.
 
Spojená škola poskytuje nižšie stredné odborné vzdelanie a pripravuje na výkon jednoduchých pracovných činností žiakov s mentálnym postihnutím, žiakov s mentálnym postihnutím v kombinácii s iným zdravotným postihnutím, autistom alebo žiakom s ďalšími vývinovými poruchami.
 
(Zdroj: AHOJ.TV) 
 
„Našou víziou je naďalej tú prácu skvalitňovať, viesť našich žiakov ďalej, aby boli samostatní, aby sa dokázali začleniť do spoločnosti a aby sa nebáli,“ doplnila riaditeľka.
 
V štyroch organizačných zložkách školy dnes študuje 187 žiakov z okresov Bardejov a Svidník. Pripravujú a starajú sa o žiakov od materskej školy cez základnú školu, praktickú školu a odborné učilište až po dospelosť.
 
„S deťmi sme sa naozaj snažili ukázať, čo v nich je a myslím si, že to dopadlo na výbornú. Jednoducho práca s deťmi nás baví a teší, takže to bolo úžasné," zhodnotila vystúpenie slávnostnej akadémie učiteľka Viera Jurčišinová.
(16:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár