VIDEO | V Hertníku otvorili zrekonštruovanú chatu Koliba

2605x
01. Jún 2023
Chata Koliba s rybníkom v obci Hertník patrí k vyhľadávaným oddychovým miestam
 
 
Slávnostná májová sobota začala v obci Hertník oslavami Dňa hasičov, ktorí sa poklonili soche Svätého Floriána pri miestnej hasičskej zbrojnici.
 
Dobrovoľným hasičom asistovali aj deti z miestneho hasičského krúžku pri základnej škole. Tie sa po oficiálnej časti, tešili hlavne na zdobenie pripraveného 15-metrového mája. Následne sa partia hasičských „parobkov“ s ozdobeným májom presunula pred budovu Obecného úradu. Zohratými pohybmi a za pomoci lán máj vztýčili a bezpečne upevnili.
 
„Hasiči si to zobrali za svoje a povedali mi, že pokiaľ tu ja budem starostom, budú Máj stavať stále. Tak dúfam, že ma nesklamú,“ povedal starosta obce Jozef Semanek. 
 
(Zdroj: FB Chata Koliba Hertník) 
 
Slávnostný sprievod sa potom v doprovode Hertničanov ale aj turistov a návštevníkov z iných obcí vydal k miestnemu rybníku. Čakalo ich tu slávnostné prestrihnutie pásky a otvorenie nových priestorov zrekonštruovanej chaty Koliba.
 
„Táto chata tu bola postavená už pred nejakými 25-timi rokmi a stále sa to nejako vylepšovalo. Myslím si, že v tomto regióne môže pracovné miesta a našu krajinu posunúť jedine cestovný ruch.  Aj preto sme sa rozhodli do chaty zainvestovať. Celkové náklady boli 35-tisíc eur," doplnil starosta.    
 
 (Zdroj: FB Chata Koliba Hertník)
 
Na úpätí Čergovského pohoria, pri frekventovanej turistickej trase patrí chata Koliba pri Hertníckom rybníku, už niekoľko rokov k vyhľadávaným oddychovým a spoločenským miestam obyvateľov okolitých obcí, turistov, ale aj príležitostných rybárov, ktorí si v rybníku môžu zachytať. K pôvodným priestorom chaty teraz pribudla kuchyňa, spoločenská miestnosť a sklad.
 
„Myslím si, že je to veľmi podarená stavba a čo sa týka cestovného ruchu a podpory zo strany Prešovského samosprávneho kraja, plánuje sa tu aj nová cyklotrasa od Raslavíc, cez Vaniškovce a Osikov, Bartošovce až do Hertníka," dodal poslanec prešovskej župy a miestneho obecného zastupiteľstva v Hertníku Štefan Harčarufka.
(14:35, red.) 
Diskusia
Pridať komentár