Cyklisti na severovýchode si môžu užiť Dovolenku na „bajku“

1023x
01. Jún 2023
Dovolenka na bicykli po Prešovskom kraji
(Zdroj: FB PSK) 
 
Prešovský samosprávny kraj a Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravili pre milovníkov cyklistiky kampaň Dovolenka na „bajku“ po Prešovskom kraji.
 
Cyklistom formou súťaže prinášajú osemnásť tipov na cyklovýlety a zaujímavé cyklistické podujatia v Prešovskom kraji. Druhý ročník Dovolenka na bajku po Prešovskom kraji je určený všetkým, ktorí vyhľadávajú aktívne trávenie voľného času s využitím bicykla. V rámci kampane je vytipovaných 18 zaujímavých cyklotrás naprieč celým Prešovským krajom. Dopĺňa ich ponuka rozmanitých cyklistických podujatí počas celej sezóny 2023. Súťaž sa začína 1. júna a končí 1. októbra 2023.
 
 (Zdroj: FB PSK)
 
„Kampaňou chceme ukázať možno trochu neobjavené zákutia nášho kraja, ktorých tu máme neúrekom a ktoré sa oplatí objaviť. A taktiež verejnosť presvedčiť, že dovolenka sa dá absolvovať aj inak, ako sú možno zvyknutí. A to doma v našom kraji a na dvoch kolesách. V prírode, na rozhľadniach, cyklistických chodníkoch a všeobecne cyklovýletoch. Prvý ročník podujatia sa nám osvedčil a vnímali sme ho aj ako motiváciu, aby sme do sedla bicykla prilákali ďalších a ďalších ľudí,“ priblížil predseda PSK Milan Majerský.
 
Cyklisti sa môžu jednoducho zapojiť do súťaže tak, že sa v lokalite odfotia so súťažným odznakom na bicykli a fotografiu nahrajú do svojho osobného konta na stránke cyklo.psk.sk. Odznaky si cyklisti vyzdvihnú na niektorom z piatich výdajných miest v kraji. Pre každého, kto prejde minimálne sedem lokalít, je pripravený hodnotný cyklistický balíček. Návštevu troch lokalít zapojených v kampani je možné nahradiť návštevou maximálne troch cyklopodujatí prebiehajúcich na území Prešovského kraja.
 
 (Zdroj: FB PSK)
 
Na cyklistov čaká 18 zaujímavých cyklotrás, 225 km a niekoľko tisíc výškových metrov. Trasy sú rozdelené podľa stupňa náročnosti a určené pre rekreačných aj skúsených cyklistov.*Prehľad súťažných cyklovýletov a cyklistických podujatí nájde verejnosť na cyklo.psk.sk a www.severovychod.sk. Ku každej trase je priradený jej popis vrátane náročnosti, dĺžky trasy, času a informácie o prevýšení.
 
„Cyklisti sa môžu tešiť na zaujímavé trasy, ktoré môžu spojiť s návštevou turistických atraktivít v okolí. Vybrali sme napríklad Vodopády Starý mlyn pri Nižnom Slavkove, kryptu s ostatkami vojakov z 1. svetovej vojny v Osadnom, hrad Zborov pri Bardejove, kostolík vysídlenej obce Trepec pri Domaši alebo novú vyhliadkovú vežu Malkovská hôrka neďaleko Prešova. Nechýbajú ďalšie lokality z Vysokých Tatier, Levočských vrchov, Pienin, Čergova, Bukovských či Slanských vrchov. Z pestrej ponuky cyklovýletov si vyberie naozaj každý,“ pozýva cyklistov spoznávať Prešovský kraj Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.
(13:55, red.)  
Diskusia
Pridať komentár