Zje vás modrý slon? V Prešove sa stretnú detskí knihovníci, témou budú aj hoaxy

1170x
30. Máj 2023
Témou celoslovenského stretnutia detských knihovníkov budú hoaxy a dezinformácie
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove) 

V Krajskej knižnici P. O. Hviezdoslava (KK POH) v Prešove sa koncom mája stretnú na 11. ročníku celoslovenského vzdelávacieho podujatia Medzinárodná prehliadka knižničných podujatí 2023 knihovníci pracujúci s deťmi. Témou seminára budú hoaxy, dezinformácie na internete a kritické myslenie.

Ako konkretizovala Michaela Demková z útvaru metodickej, projektovej činnosti a špeciálnych služieb KK POH, stretnutie sa uskutoční v priestoroch Detskej knižnice Slniečko na Hlavnej 16 v Prešove od 30. do 31. mája.

Cieľom je vzájomne sa praktickou formou podeliť o skúsenosti s tvorbou detských podujatí. Osem knihovníkov predstaví publiku svoje podujatia naživo za účasti školských tried a pod dohľadom odbornej poroty. Jej úlohou bude jednotlivé príspevky konštruktívne zhodnotiť.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove)  

Výber témy pod mottom "Ak neodošleš túto správu ďalej, zje ťa modrý slon" zameranej na hoaxy, dezinformácie a kritické myslenie nebol náhodný.

„Problematika mediálnej gramotnosti, výchovy a rozvoja kritického myslenia patrí v krajskej knižnici v Prešove medzi oblasti, ktorým sa naša organizácia venuje systematicky. V dobe, keď sa spoločnosťou šíri množstvo rôznych protikladných či zmätočných informácií, hoaxov i fake news, sú knižnice a knihy dôveryhodným, no tiež trvalým zdrojom kvalitných poznatkov,“ zdôraznila riaditeľka krajskej knižnice Iveta Hurná.
(11:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár