Základná škola na Wolkerovej si pripomenula 50. výročie svojho vzniku

2194x
30. Máj 2023
K výročiu školy prišiel zagratulovať primátor Boris Hanuščak 
Riaditeľka školy Dagmar Filipová prijala v rámci osláv 50. výročia školy aj Borisa Hanuščaka. (Zdroj: Mesto Bardejov) 
 
Základná škola na Wolkerovej ulici v Bardejove si v týchto dňoch pripomína 50. výročie svojho vzniku.
 
„Posledný májový štvrtok zavítal primátor Bardejova Boris Hanuščak do Základnej školy na Wolkerovej ulici v Bardejove, ktorá si v týchto dňoch pripomína 50. výročie svojho vzniku," informovalo mesto na sociálnej sieti.
 
„Vzdelávacia inštitúcia, ktorá vo svojich laviciach vychovala množstvo známych osobností celoslovenského, ba európskeho významu si určite zaslúži pozornosť súčasného zriaďovateľa - Mesta Bardejov, ale aj širšej bardejovskej verejnosti," dodáva vedenie mesta na sociálnej sieti.
 
 Vyučovanie cudzieho jazyka zaviedli v škole už od 1. ročníka a to vo všetkých triedach. (Zdroj: ZŠ Wolkerova)
 
História Základnej školy na Wolkerovej ulici sa začala písať v budove terajšieho Gymnázia Leonarda Stöckela v roku 1961. Jej brány sa prvýkrát otvorili pre žiakov sídliska na Komenského ulici dňa 3. septembra 1973. Od 1. apríla 2002 je škola právnym subjektom v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Bardejov.

Dvojpodlažná budova školy bola projektovaná na 22 tried, súčasťou budovy je aj telocvičňa a školská jedáleň. V areáli budovy sa nachádzajú rozľahlé športové plochy, mestský bazén a oddychové zóny na relaxáciu. Aktuálne školu navštevuje 683 žiakov, ktorí sa vzdelávajú v 32 triedach, z toho je 14 na prvom a 18 na druhom stupni.

Vyučovanie cudzieho jazyka zaviedli v škole už od 1. ročníka a to vo všetkých triedach. Priemerný počet žiakov v triedach na prvom stupni je 19.
 
Včelársky deň na Základnej škole na Wolkerovej ulici. (Zdroj: ZŠ Wolkerova)

Na druhom stupni sa žiaci v 5. a v 6. ročníku učia jeden a v 7. až 9. ročníku dva cudzie jazyky. 6.C a 9.C trieda sú zamerané na výučbu cudzích jazykov. Jazyková výučba je posilnená hodinami cudzieho jazyka podľa záujmu žiakov v rámci záujmovo-vzdelávacích útvarov cez vzdelávacie poukazy.

V 5., 6. a 7. ročníku máme dve triedy so zameraním na plávanie, kde žiaci v rámci telesnej výchovy jedenkrát do týždňa pod vedením skúsených pedagógov navštevujú plaváreň. Priemerný počet žiakov v triedach na II. stupni je 24. Pri základnej škole je zriadené Centrum voľného času so zameraním najmä na plávanie a basketbal, ale poskytuje možnosť realizácie i v ďalších krúžkoch. 
(10:25, red.) 
Diskusia
Pridať komentár