Mesto Bardejov otvorilo komisie mestského zastupiteľstva verejnosti

1914x
24. Máj 2023
Poslanec Jakub Boruv: Otvorili sme komisie MsZ verejnosti
Pozvánky, program a uznesenia komisií sú od mája zverejňované na webovej stránke mesta. (Zdroj: bardejov.sk)  
  
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Bardejove urobili po dlhých rokoch zásadný krok k väčšej transparentnosti samosprávy. 
 
„Od mája nájdete pozvánky na zasadania komisií a následne aj uznesenia z nich na mestskej stránke. Na komisiách prebiehajú dôležité a detailné diskusie k materiálom ešte predtým, ako sa dostanú do mestského zastupiteľstva," informoval na sociálnej sieti poslanec Bardejovského Mestského zastupiteľstva Jakub Boruv.
 
Obyvatelia Bardejova nemali dlhé roky prístup ku komisiám ani možnosť dozvedieť sa, čo sa na komisiách deje. Zmenilo sa to až vďaka súčasným poslancom, ktorí schválili poslanecký návrh, predložený poslancom Boruvom na otvorenie komisií.
 
„Po mnohých rokoch sú odteraz komisie otvorené, verejné a dostupné všetkým obyvateľom a verím, že už sa to nikdy nezmení. Zasadnutia komisií nájdete na webovej stránke mesta," dodal najmladší poslanec Bardejovského mestského parlamentu.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Jakub Boruv) 
 
Mesto Bardejov má zriadené tieto stále komisie:
- finančnú,
- podnikateľských aktivít, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
- výstavby a územného rozvoja mesta a jeho častí
- školstva telesnej kultúry a športu
- spoločenských vecí a kultúry,
- bytovú, sociálnej pomoci a zdravotníctva,
- správy majetku,
- verejného poriadku,
- pre prešetrovanie sťažností,
- na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta 
 
Komisie mestského zastupiteľstva sú stálymi alebo dočasnými poradnými, iniciatívnymi a kontrolnými orgánmi Mestského zastupiteľstva v Bardejove. Komisie za svoju činnosť zodpovedajú mestskému zastupiteľstvu, nemajú rozhodovaciu právomoc a nie sú výkonnými orgánmi mestského zastupiteľstva. Ich činnosť koordinujú zástupcovia primátora mesta. 
(8:50, red.) 
Diskusia
Pridať komentár