V Poprade vo štvrtok štartuje Rallye Tatry

887x
23. Máj 2023
Rallye Tatry ovplyvnia MHD aj prímestskú dopravu pod Tatrami
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Slovakia Rallye Tatry) 

Motoristické preteky Slovakia Rallye Tatry tento rok napíše okrúhly päťdesiaty príbeh. Preteky obmedzia od štvrtka 25. mája do soboty 27. mája aj dopravu pod Tatrami.

V roku 2020 rallye pod Tatrami prekazila pandémia. Preto preteky v roku 2021 odštartovali naplno a pod novým názvom - Slovakia Rallye Tatry. S novým logom a sloganom - Energia z hôr. 
 
Maximálny počet prijatých posádok hlásia organizátori z AOS klub Poprad na jubilejný 50. ročník Petroltrans Slovakia Rallye Tatry 2023, ktorý sa uskutoční posledný májový víkend (25. – 27. mája) s centrom v Poprade. Rovná stovka posádok zo Slovenska a Česka figuruje v zozname prihlásených posádok. K najväčším favoritom rally pod Tatrami sa radí dvojica jazdcov Jaroslav Melichárek na vozidle Ford Fiesta RS WRC a Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta Rally2).
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Slovakia Rallye Tatry)  
 
„Máme takmer stovku prihlásených slovenských posádok, čo je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi neskutočný počet. To nás veľmi teší, ale na druhej strane nás prekvapil nezáujem zahraničných posádok. Tento rok sa nám prihlásili len štyri české posádky, zatiaľ čo napríklad z Poľska alebo Maďarska nepríde nikto. Kalendár rally je v okolitých krajinách veľmi zaplnený. Napríklad v prípade Čechov nie je reálne absolvovať tri rally v troch po sebe idúcich týždňoch. Rovnako termínový posun šotolinového Rajdu Polski týždeň pred nami nám odlákal kvalitné posádky z Poľska,“ povedal Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Petroltrans Slovakia Rallye Tatry.
 
Aj keď chýba v zozname prihlásených viacero jazdcov v najsilnejších triedach a nájdeme tu iba dve vozidlá kategórie Rally2, hodnotný motoristický šport sa dá očakávať v slabších objemových triedach, kde sa fanúšikovia rally športu pozdĺž tratí rýchlostných skúšok rozhodne nebudú nudiť. 
 
Uzavreté budú viaceré cesty v Poprade, mimo prevádzky budú niektoré zastávky mestskej hromadnej dopravy, no uzávera ovplyvní aj viacero spojov prímestskej dopravy. Informoval o tom dopravca na svojej internetovej stránke.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Slovakia Rallye Tatry)  

Už vo štvrtok večer 25. mája obmedzí dopravu plánovaná prehliadka trate v rámci mestského okruhu. Mimo prevádzky budú zastávka Podtatranská, Štúrova a Partizánska. Obchádzková trasa spojov povedie cez Veľkú a popradské letisko. Uzávera ciest ovplyvní v ten večer aj dvadsiatku spojov prímestskej dopravy.

Dotkne sa autobusov smerujúcich z či do Spišského Štiavnika, Svitu, Spišskej Teplice, Vikartoviec, Liptovskej Tepličky, Tatranskej Štrby, Važca, Vyšných Hágov, Vrbova a Popradu.

V piatok bude mestský okruh uzavretý už od 16:30, a to až do soboty noci 1:30. Dopravné obmedzenia ovplyvnia takmer päťdesiatku spojov v okrese Poprad. Okrem toho budú pre testovaciu rýchlostnú skúšku v čase od 9:00 do 13:00 mimo prevádzky zastávky SAD Šuňava a Hŕbky, obchádzková trasa povedie z a do Šuňavy cez Štrbu.

Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Slovakia Rallye Tatry)  

Rýchlostná skúška na trase Šuňava – Liptovská Teplička – Vikartovce prinesie v sobotu dopravné, takmer celodenné obmedzenia aj v tejto časti okresu. V čase od 7:50 do 19:00 budú mimo prevádzky zastávky v obci Liptovská Teplička, pričom spoje budú premávať len do obce Šuňava a späť. Uzávera cestných komunikácia ovplyvní osem spojom.

Slovenská autobusová doprava Poprad zároveň prosí cestujúcich, aby v čase uzávery cestných komunikácii využívali pre nástup v Poprade zastávku Autobusová stanica, respektíve Dom kultúry. „Vzhľadom na obchádzkovú trasu môžu na spojoch vznikať drobné meškania v rozsahu päť až desať minút,“ upozornila.

(14:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár