Zážitkový víkend s osobnosťami Bardejova, dotykom s umením a gastro pochúťkami

1233x
20. Máj 2023
Objavte Bardejov s priateľmi a rodinou
 
Občianske združenie ,,Take naše“ organizuje v dňoch 19. až 21. mája 2023 zážitkový víkend ,,Objavte Bardejov“. Je to neziskové podujatie, ktorého účelom je zviditeľňovať regióny východného Slovenska.
 
Občianske združenie má za sebou už úspešné 3 ročníky podujatia ,,Objavte Poloniny“. Informuje o tom Katarína Romanová, riaditeľka OZ Take naše.
 
,,Po úspešných ročníkoch Objavte Poloniny sme pre vás pripravili milé prekvapenie. Tento rok budeme objavovať aj čarovný Bardejov! Príďte s priateľmi a rodinou zažiť Bardejov tak, ako ho nepoznáte. V spoločnosti osobností Bardejova, dotykom s umením a gastro pochúťkami! Podujatie ponúka možnosť zažiť mesto netradičným spôsobom. Každý zážitok má samostatnú vstupenku. Preto si môžete ušiť program na mieru. Poskladajte si vlastný program zo zážitkov v kategóriách cyklo a turistika, divadlo a hudba, gastronómia, história, kultúrne dedičstvo a umenie, príroda, remeslá,“ vyzýva K. Romanová.
 
 
Dodáva, že pri väčšine zážitkov sú ceny stanovené podľa veku účastníkov. Pokiaľ nie je určené inak, môžete prísť aj s mladším dieťaťom, za ktoré nebudete platiť v prípade, ak sa nebude zúčastňovať workshopu.
 
Premiéra stredovekej večere aj tajomstvami majstra kata
 
,,Najväčším prekvapením bude stredoveká zážitková večera prepojená s kultúrnym programom vytvoreným bardejovskými divadelníkmi. Históriu Bardejova sme sa rozhodli vyzdvihnúť prostredníctvom večerného exteriérového programu, ktorý bude zahŕňať dobové špeciality, kultúrny program a dobrú zábavu netradičným spôsobom. Tento zážitok skvele ladí s vizuálom a estetikou mesta,” láka K. Romanová.
 
 
Ďalej vyzdvihuje, že unikátnosťou tohto podujatia sú aj účastníci jednotlivých zážitkov, kde sa môže návštevník stretnúť s akademickým sochárom a reštaurátorom Martinom Kutným, ktorý vytvoril známu sochu kata na bardejovskom námestí, ocenenou maliarkou Martou Augustínskou či grafickým dizajnérom Petrom Javoríkom.
 
 
Závan histórie od 13. storočia až dodnes zažijete pri potulkách mestom so sprievodcami, cez predstavenie s divadelníkmi, až po príbeh o naozajstnom katovi.
 
Chute, vône, farby - na svoje si prídu všetci, ktorí obľubujú osvedčené jedlá v spojení tradície a súčasnosti. Napríklad za 16 eur si v sobotu budete 2 hodiny vychutnávať chute židovsko-šarišskej kuchyne, alebo za 45 eur vás čakajú 3 hodiny hodovania počas stredovekej večere.
 
Pre malých a veľkých-so šikovnými remeselníkmi sa naučíte niečo o výrobe gitár, modelovaní a maľbe na sklo. Odnesiete si aj vlastnoručne vyrobené suveníry.
(11:14, TS)
Diskusia
Pridať komentár