Do projektu skrášľovania Prešova - Milujem svoje mesto, sa prihlásilo 3,5-tisíc dobrovoľníkov

1048x
18. Máj 2023

Viac ako 3 500 dobrovoľníkov sa prihlásilo do 6. ročníka projektu Milujem svoje mesto

(Zdroj: FB Mesto Prešov) 
 
V rámci projektu budú počas dvoch týždňov na prelome mája a júna jednotlivci aj skupiny skrášľovať mesto Prešov. Festival sa uskutoční v termínoch od pondelka 22. do soboty 27. mája a následne od pondelka 29. mája do soboty 3. júna.

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová, tento rok sa do festivalu dobrovoľníctva Milujem svoje mesto prihlásilo 12 stredných škôl, 11 základných škôl, dve materské školy a šesť iných organizácií.

„Celkovo ide o 3 518 dobrovoľníkov,“ konkretizovala Rácová. V rámci koordinačného stretnutia vydali koordinátorom celkovo 3 400 kusov rukavíc a 1 000 kusov vriec.
 
 (Zdroj: FB Mesto Prešov)

V pondelok 22. mája sa začne v ranných hodinách s rozvozom hrablí, ručných píl a nožníc, tiež nožníc na živý plot, a to podľa potreby v danej lokalite. Na poskytnutie náradia budú od uvedeného dátumu k dispozícii tri výdajné miesta.

 Pre centrum mesta a Sídlisko II bude toto miesto vo vestibule Mestského úradu na Jarkovej ulici, pre sídliská Šváby a Sekčov v sklade denného stacionára v Nákupnom centre Opál a pre Sídlisko III na trhovisko Centrum.
 
(Zdroj: FB Mesto Prešov) 
 
„Pri vzdialenejších lokalitách sa bude náradie rozvážať,“ dodala Rácová.

Podujatie Milujem svoje mesto organizuje platforma Kresťania v Prešove v spolupráci s mestom Prešov. V minulom roku sa na projekte zúčastnilo 23 inštitúcií. Do čistenia a skrášľovania mesta počas festivalu sa zapojilo viac ako 1 400 dobrovoľníkov, ktorí spolu odpracovali zhruba 4 500 hodín. Cena ich práce predstavovala približne 17-tisíc eur.

(15:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár