Župná Obchodná akadémia v Poprade má vynovené ihrisko za 120-tisíc eur

878x
18. Máj 2023
Vynoveným vonkajším športoviskom sa najnovšie pýši aj Obchodná akadémia v Poprade
(Zdroj: PSK) 
 
Konkrétne prešlo komplexnou rekonštrukciou jej exteriérové multifunkčné ihrisko.
 
Jeho obnovu umožnili zdroje zriaďovateľa školy Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktorý na tento účel poskytol 120-tisíc eur. Zmodernizované športovisko slúži žiakom počas telesnej výchovy a v budúcnosti bude tiež širokej verejnosti.
 
Prešovská župa najnovšie zainvestovala financie zo svojich zdrojov do obnovy exteriérového športoviska v Obchodnej akadémii v Poprade. Projekt presnejšie riešil rekonštrukciu tunajšieho multifunkčného ihriska a priľahlého chodníka, pričom si vyžiadal investíciu PSK vo výške takmer 120-tisíc eur. Športovisko bolo odovzdané do užívania žiakom a zamestnancom školy pri príležitosti svetového dňa Pohybom ku zdraviu. Slúžiť bude najmä na loptové hry.
 
 
Vynovené multifunkčné ihrisko má rozmer približne 40x20 metrov. Disponuje umelým trávnikom, pod ktorým je položená gumená podložka s podkladovou vrstvou. Vybavené je potrebným náradím pre futbal, tenis, volejbal a basketbal.
 
V rámci stavebných prác sa zrealizovalo aj jeho nové osvetlenie. Tvoria ho LED svetlomety určené na osvetľovanie športovísk, ktoré sú umiestnené v rohoch ihriska na šesť metrov vysokých pozinkovaných stožiaroch. A vynovený prostredníctvom pokládky betónovej dlažby je tiež chodník vedúci k športovisku.
 
Rekonštrukcia multifunkčného ihriska prebiehala počas piatich mesiacov, a to od augusta do decembra 2022. Jej hlavným cieľom bolo skvalitniť podmienky pre výučbu telesnej a športovej výchovy na škole, ako aj pre fungovanie športových krúžkov žiakov.
 
V budúcnosti by mal vynovený športový areál obchodnej akadémie slúžiť tiež obyvateľom mesta Poprad. Škola má v budúcnosti zámer zmodernizovať ho v plnom rozsahu, a to aj bežeckú dráhu a doskočisko, ktoré sú jeho súčasťou.
(10:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár