V celoštátnom finále patrili žiačkam ZŠ Bartolomeja Krpelca opäť tie najvyššie priečky

2052x
18. Máj 2023
Tamara Novotná a Sarah Birošová
Obe dievčatá (vľavo) získali výborné miesta 
 
V dňoch 28. a 29. apríla 2023 sa na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave konalo celoštátne finále 18. ročníka súťaže Junior Internet AMAVET 2023.
 
Táto súťaž sa zameriava na internetové technológie a ich využitie v praxi. Zúčastňujú sa jej jednotlivci, ale aj tímy zo základných a stredných škôl z celého Slovenska. Cieľom súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o informatiku a internetové technológie a motivovať ich k rozvoju ich schopností a kreativity.
 
Tamara Novotná získala 3. miesto 
 
Súťaž má šesť kategórií: JuniorWeb, JuniorApp, JuniorText, JuniorDesing, JuniorLearn, JuniorBlog. A práve v kategórii JuniorText sú žiaci ZŠ Bartolomeja Krpelca v Bardejove každoročne mimoriadne úspešní, pretože už len samotný postup do celoštátneho finále je obrovským úspechom, ak si uvedomíme, že súťažia v spoločnej kategórii so strednými školami. V tomto roku bola témou súťažných prác aktuálna téma Ako prežijem túto dobu.
 
Aj v tomto roku súťažné texty dvoch žiačok natoľko zaujali odbornú hodnotiacu komisiu, že ich posunuli do celoštátneho finále. Tu si už dievčatá museli poradiť v náročnej kategórii stredoškolákov a odprezentovať pred porotou, desiatkami súťažiacich, pedagógmi a rodičmi svoje práce a odpovedať na otázky odbornej poroty a zvedavých súťažiach. Napriek tomu, že dievčatá skúsenosťami zaostávali za svojimi súpermi, dokázali ich poraziť svojimi prácami, a tak z Bratislavy odchádzali s dvomi medailovými umiestneniami.
 
Sarah Birošová získala 1. miesto 
 
Tamara Novotná, žiačka 8.A triedy, získala poviedkou Keby každý mal babičku krásne 3. miesto a Sarah Birošová, žiačka 7.A triedy, si netradičným sci-fi rozhovorom situovaným do novín budúcnosti Ozveny 24. storočia vybojovala nádherné 1. miesto. Jej práca zaujala aj Zastúpenie Európskej únie na Slovensku, a tak ako jediná získala možnosť letieť v dňoch 2. – 4. 10. 2023 do Bruselu. Dievčatá na súťaž pripravovala vyučujúca SJL PaedDr. Janette Lišivková, ktorá atmosféru celoštátneho finále zažívala so svojimi žiakmi už piatykrát.
 
Obom úspešným dievčatám želáme, aby aj naďalej pokračovali v literárnej tvorbe a dosahovali čo najlepšie výsledky.
(10:28, JL)
Diskusia
Pridať komentár