V Hrabušiciach na Spiši napadol žiak učiteľku. Incident rieši polícia

1220x
17. Máj 2023
Polícia rieši incident na škole v Hrabušiciach, kde mal žiak napadnúť učiteľku
Ilustračná fotografia. (Zdroj: Obec Hrabušice) 
 
V súvislosti s incidentom, pri ktorom mal podľa medializovaných informácií žiak napadnúť učiteľku v obci Hrabušice na Spiši, už koná polícia.
 
Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová potvrdila, že vo veci bolo prijaté trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva.
 
„Žiak mal učiteľku napadnúť počas vyučovania. V súčasnej dobe sú vo veci vykonávané potrebné procesné úkony, po vykonaní ktorých bude meritórne rozhodnuté v zmysle Trestného poriadku, a to aj s prihliadnutím aj na vek podozrivej osoby," uviedla hovorkyňa. Nekonkretizovala rozsah zranení učiteľky ani vek útočníka.
 
 Ilustračná fotografia. (Zdroj: Obec Hrabušice)
 
Marcel Kacvinský, starosta obce, ktorá je zriaďovateľom školy potvrdil, že došlo ku konfliktu medzi učiteľkou a 13-ročným žiakom. „Bol som informovaný o incidente, ktorý rieši polícia. Došlo k zraneniu učiteľky, bola ošetrená, ale nie je to nič vážne, učiteľka nie je práceneschopná a pracuje. Okrem toho jej však v dôsledku udalosti zlomili rám na okuliaroch a vznikla jej škoda," uviedol Kacvinský.
 
Na miesto prizvali aj zákonného zástupcu, keďže ide o maloletého chlapca. Starosta podľa jeho slov nemá vedomosť o tom, že by sa v minulosti podobná udalosť na škole stala.
(16:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár