Prešov zdobí viac ako 5-tisíc kvetov, pred letom pribudnú ďalšie tisíce

1083x
03. Máj 2023
V prešovských mestských častiach  rozkvitli jarné kvety
(Zdroj: FB Mesto Prešov) 
 
V tomto roku je ich viac ako 5000 a pred letom k nim pribudnú ďalšie tisíce kusov letničiek, trvaliek a okrasných tráv.

Ako pripomenula tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, na jeseň minulého roka v meste vysadili spolu takmer 5 200 cibuľovín a sirôtok, ktoré v týchto dňoch kvitnú pestrými farbami.

(Zdroj: FB Mesto Prešov)  
 
Z tohto počtu bolo 2 000 kusov tulipánov z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva. Ide o druh Tulips Slovensko v červenobielej farbe. „Prešovčania a návštevníci mesta môžu obdivovať aj kvetinové pásy jarných kvetov, ktoré vykvitli v jednotlivých mestských častiach a popri cestách,“ uviedla Šitárová.
 
(Zdroj: FB Mesto Prešov)  
 
Dodala, že pred letným obdobím pribudne v meste ďalších takmer 9 600 kusov kvetov, z toho 8 650 kusov letničiek a zvyšok budú tvoriť trvalky a okrasné trávy, ktoré skrášlia centrum mesta.
 
Vysádzané budú do kvetinových gárs na pešej zóne, do kvetináčov na oknách budovy Mestského úradu na Hlavnej ulici a pribudnú aj v kvetináčoch na jednotlivých sídliskách, na moste na Masarykovej ulici či v Južnom parku.
 
(Zdroj: FB Mesto Prešov)  
 
„Mesto Prešov skrášli sedem druhov letničiek – červené a ružové begónie, ružové a biele petúnie, aksamietnice, zinnie, sedmokrásky a kány indické,“ konkretizovala tlačová referentka s tým, že z trvaliek a okrasných tráv vysadia 15 rôznych druhov.
(13:05, red.) 
Diskusia
Pridať komentár