Čech demoloval penzión a byty v Spišskej Novej Vsi

819x
26. Apríl 2023
Čech svojím vyčíňaním v budove penziónu spôsobil 8-tisícovú škodu
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 

Obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci čelí 35-ročný Čech.

Ešte koncom minulého týždňa v jednom z penziónov v Spišskej Novej Vsi, kde bol ubytovaný, poškodzoval zariadenie. Okrem toho poškodil aj dvere viacerých bytov. Polícia zároveň v izbe, v ktorej bol ubytovaný, zaistila zelenú sušinu a bielu kryštalickú látku. Informovala o tom dnes hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová.
 

Muž v penzióne rozbil sklenenú výplň na vchodových dverách, poškodil stoličky a omietku na viacerých miestach na chodbe. Ďalej poškodil viacero dverí v priestoroch penziónu, ktoré vykopol, ako aj iné zariadenie. Následne prešiel do časti budovy, v ktorej sa nachádzajú bytové jednotky.

Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)  
 
„Do niekoľkých bytov vstúpil po vykopnutí dverí, vošiel dovnútra a vykrikoval ženské meno. Po výzve tam bývajúcich ľudí, aby z bytu odišiel, tak aj urobil,“ opísala hovorkyňa. Privolaná policajná hliadka podozrivého muža zadržala, skončil v cele policajného zaistenia. Poškodením zariadenia bola škoda predbežne vyčíslená na viac ako 8-tisíc eur.

V súvislosti so zaistenými podozrivými látkami vyšetrovateľ Policajného zboru začal vo veci trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Podľa výsledkov expertízneho skúmania a po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe vo veci.

„Zároveň bol obvinenému mužovi odobratý biologický materiál, ktorý bude podrobený toxikologickému vyšetreniu, pretože muž zjavne javil známky požitia alkoholických či iných návykových látok," dodala Mésarová. Podľa polície Českej republiky má obvinený muž za sebou bohatú trestnú minulosť, prevažne majetkového charakteru. V prípade dokázania viny hrozí cudzincovi, ktorý je stíhaný väzobne, trest odňatia slobody na päť rokov.
(16:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár