VIDEO | Prešovský obchvat vstupuje do zásadnej etapy

1326x
26. Apríl 2023
Prešovský obchvat vstupuje do dôležitej fázy výstavby 
 
 
Stavba prvej etapy R4 Prešov – severný obchvat napreduje. V ďalšej etape položia asfaltové vrstvy na mostných objektoch a na vozovke.
 
 „V tuneli Bikoš sa bude pokračovať v realizácii technologického vybavenia a budú tiež prebiehať posledné dokončovacie práce na konečných terénnych úpravách na oboch portáloch tunela. V rámci výstavby prešovského obchvatu sa nám podarilo splniť všetky vopred stanovené míľniky na čas," informovala na sociálnej sieti Národná diaľničná spoločnosť (NDS).
 
Tunel Bikoš. (Zdroj: NDS) 
  
V tuneli Bikoš sa v súčasnosti okrem dokončovania technológie montuje osvetlenie a inštalujú káble. Tuneloví špecialisti už dokončili montáž ventilátorov. Čo sa týka mostov, tam sa realizujú nosné konštrukcie, rímsy, montujú sa zvodidlá a zábradlie. Nosné konštrukcie sa pripravujú na položenie liateho asfaltu.
 
„Na trase rýchlostnej cesty sa buduje kanalizácia a ukladajú sa podkladové a asfaltové vrstvy vozovky. Takisto sa realizuje oplotenie rýchlostnej cesty, budujú sa základy na protihlukovú stenu a verejné osvetlenie na severnej časti. V neposlednom rade upravujeme svahy do finálnej podoby," dodáva NDS-ka.
 
 
Trasa severného obchvatu Prešova je na začiatku úseku západne od mesta napojená na diaľnicu D1 v mimoúrovňovej križovatke Prešov, západ. Na konci je v križovatke Prešov, sever napojená na jestvujúcu cestu I/68. Spolu s tunelom Bikoš bude R4 zabezpečovať bezpečné a rýchle prepojenie s už existujúcimi komunikáciami.
 
R4 Prešov - Severný obchvat v číslach: 
 
- 4,3 km dlhý úsek v plnom profile
- motoristom ušetrí približne 10 minút
- predpokladáme intenzitu dopravy v hodnote 15 000 vozidiel/ 24 hodín
- 155 stavebných objektov
- 9 mostov
- tunel Bikoš s dĺžkou 1 150 m
- križovatka Prešov, sever
(11:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár