VIDEO | Stretli sa primátori a starostovia z celého kraja. O čom diskutovali?

1123x
23. Apríl 2023
Financie pre samosprávy 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Primátori a starostovia z celého Prešovského kraja sa stretli na spoločnom zasadnutí, ktoré inicioval samosprávny kraj. Cieľom bolo diskutovať o možnostiach a príležitostiach pre ďalší rozvoj miest a obcí.
 
Stretnutia sa zúčastnilo približne 300 zástupcov miestnej samosprávy. Primátorov a starostov zaujímali najviac dve veci – a to je údržba a rekonštrukcia ciest a čerpanie financií z rôznych grantov a výziev.
 
 
Spoločné stretnutie bolo zamerané na priority župy so zacielením na programové obdobie 2021 – 2027 a prípravu projektových balíkov, kedy v rámci alokácie z Programu Slovensko má na územie Prešovského kraja prísť približne 250 miliónov eur.
 
Aj samotní predstavitelia samospráv hodnotili spoločné stretnutie pozitívne. V minulosti využili finančné prostriedky na zveľaďovanie obcí a ak získajú financie aj v ďalších rokoch, rovnako rozumne ich budú chcieť využiť.
 
Počas spoločného stretnutia prebehla tiež prezentácia aktérov rozvoja regiónu – svoju činnosť prezentovala Nadácia PSK pre podporu rodiny, Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska, IDS Východ, Regionálny kontaktný bod, Inovačné partnerské centrum i Regionálne poradenské a informačné centrum v Prešove.
(11:33, red) 
Diskusia
Pridať komentár