VIDEO | Ako dlho bude Bardejov rozkopaný? V meste prebieha veľká výmena rozvodov

1598x
21. Apríl 2023
Bude teplo lacnejšie? V Bardejove začala najväčšia výmena rozvodov tepla v histórii za viac ako 6 miliónov eur
 
 
Rekonštrukcia vykurovacej rozvodnej sústavy má zvýšiť energetickú efektívnosť distribúcie tepelnej energie zo zdrojov a výrazne znížiť straty na všetkých rozvodoch.
 
Správca tepelného hospodárstva v Bardejove, mestská spoločnosť Bardterm spolu so zástupcami zhotoviteľa projektu, spoločnosti  Menert, ktorá práce realizuje, na tlačovej konferencii informovala o práve prebiehajúcej rekonštrukcii tepelných rozvodov v Bardejove a o obmedzeniach, ktoré s ňou súvisia.
 
Okrem médií pozval Bardterm aj všetkých správcov bytov v meste. Na tlačovú konferenciu prišiel vedúci technického úseku spoločnosti Bardbyt, Michal Šuťák, a konateľka spoločnosti Byty s.r.o., Jana Skirková.
 
(Zdroj. AHOJ.TV) 
 
Investičný projekt výmeny tepelných rozvodov má hodnotu viac ako 6 miliónov eur, z toho 5 miliónov pôjde z eurofondov. Milión eur zainvestuje správca tepelného hospodárstva v Bardejove, mestská spoločnosť Bardterm.
 
 
„Najväčšia akcia výmeny rozvodov tepla v histórii tepelného hospodárstva v meste sa týka okruhu piatich kotolní, teda kotolne číslo 1 na Nábrežnej ulici, kotolne číslo 3 na Ťačevskej, kotolne číslo 4 na ulici Svätého Jakuba, kotolne číslo 7 na Slovenskej ulici a kotolne číslo 8 pri Židovskom suburbiu. Rekonštrukcia sa netýka sídlisk Družba a Vinbarg, “ vysvetlila riaditeľka spoločnosti Bardterm Mária Vaňková.  
 
 
Bardterm odovzdal stavenisko zhotoviteľovi, spoločnosti Menert, ešte v septembri minulého roka. Projekt zahŕňa výmenu viac ako desiatich kilometrov až 40 rokov starých teplovodných potrubí, ktoré sú dnes už zastaralé a hlavne energeticky neefektívne.
 
S montážou prvých výmenníkových staníc v bytových domoch začal Bardterm už na prelome februára a marca tohto roku. Aktuálne už prebehli sondážne a prebiehajú výkopové práce v exteriéri.
 
 (Zdroj. AHOJ.TV)
 
„Výmenníkové stanice budú v okruhoch kotolní 4, 7 a 8 a to z technologických a priestorových dôvodov, pretože do ostatných okruhov kotolní by sa nezmestili. Celý projekt počíta s 50-timi výmenníkovými stanicami, ktoré budú ovládané automaticky, podľa toho ako sa správca dohodne s obyvateľmi blokov, kde budú umiestnené, čo sa týka teploty, kvality a času dodávky tepla a teplej vody," dodal vedúci technického úseku spoločnosti Bardterm, Vladimír Mihalco.
 
Vedenie spoločnosti žiada všetkých Bardejovčanov, ktorých sa výmena rozvodov dotkne o trpezlivosť a súčinnosť pri riešení vzniknutých problémov a dočasného diskomfortu.
(15:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár