VIDEO | Bardejovské gymnázium zorganizovalo siedmy ročník korešpondenčného seminára z nemčiny

1366x
20. Apríl 2023
Finále korešpondenčného seminára z nemeckého jazyka na Gymnáziu Leonarda Stöckela vyhral Róbert Guľa
 
Bardejovské Gymnázium Leonarda Stöckela zorganizovalo tento rok už siedmy ročník korešpondenčného seminára z nemeckého jazyka určeného pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl, s názvom „Spiele mit“ – „Hraj sa s nami“.
 
V rámci seminára riešia žiaci najprv v domácom a potom v o finálovom školskom kole jazykovo-vedomostné úlohy. Mnohé z nich sú navrhnuté zábavnou formou.
 
(Zdroj: MH) 
 
Úspešní riešitelia môžu okrem vecných cien získať aj zaujímavý bonus navyše a to body pre prijímacie konanie uchádzačov o štúdium na tomto gymnáziu. Hlavným cieľom súťaže je motivovať žiakov venovať sa nemeckému jazyku, ale aj jeho precvičovanie, skvalitnenie a prehĺbenie jeho úrovne.
 
„Tento ročník bol špecifický tým, že v prvom domácom kole sa ho zúčastnilo až 44 žiakov, čo je zatiaľ suverénne najviac. V porovnaní s minulým rokom sme trochu zdvihli úroveň, čo jazykové vedomosti žiakov dosť preverilo a zároveň rozbilo pole súťažiacich,“ vysvetlil Marek Ondrušek, učiteľ nemeckého jazyka a telesnej výchovy na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove.
 
 (Zdroj: MH)
  
Prvé miesto v gymnaziálnom korešpondenčnom seminári z nemeckého jazyka získal tento rok žiak deviateho ročníka Základnej školy na Komenského ulici 23 v Bardejove, Róbert Guľa. Na druhom mieste sa umiestnila Michaela Bednárová zo Základnej školy na Wolkerovej ulici a tretie miesto obsadila Soňa Franeková, deviatačka z tej istej bardejovskej Základnej školy.*
 
„Samozrejme v prvom rade sa cení to, že žiaci našli odvahu, aj keď nemčina môže byť trochu takým strašiakom a nie je to nejaký väčšinový jazyk na našich základných a stredných školách. Ale práve to je cieľom tohto seminára. Motivovať deti, aby sa tomuto jazyku trochu viac venovali aj zábavnou a hernou formou,“, dodal Ondrušek,  
(14:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár