V Prešove sa zrazil vlak s kamiónom

1882x
20. Apríl 2023
V Prešove sa na železničnom priecestí zrazil vlak s kamiónom
(Zdroj: FB Polícia SR - prešovský kraj) 
 
Na železničnom priecestí na Košickej ulici v Prešove došlo dnes dopoludnia k zrážke osobného vlaku s kamiónom.
 

Vlak idúci od Prešova na Košice narazil do návesu kamióna prechádzajúceho cez železničné priecestie. Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že v dôsledku dopravnej nehody sa zranili dve osoby, a to rušňovodič a jeden cestujúci z osobného vlaku. Okolnosti a príčiny tejto zrážky sú predmetom policajného vyšetrovania. 

 
Vlaková doprava medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou je aktuálne prerušená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe. K nehode došlo krátko pred 10:00 na železničnom priecestí pri okružnej križovatke ulíc Košická, Pražská, Petrovianská a Švábska.
 
(Zdroj: FB Polícia SR - prešovský kraj) 
 
„Podľa informácií je rušňovodič ľahko zranený. Objednáva sa náhradná autobusová doprava," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.
 
Priecestie je podľa jej slov bez závor a výstražníky boli v činnosti. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč pre  uviedol, že k vážnym zraneniam pri nehode nedošlo. S kamiónom sa podľa jeho slov zrazil vlak - regionálny expres 1941, ten smeroval z Lipian do Košíc.
(12:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár