VIDEO | Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove zorganizovalo korešpondenčný seminár z chémie

1479x
19. Apríl 2023
Ôsmaci a deviataci si zmerali sily v gymnaziálnom chemickom seminári 
 
S iniciatívou nachádzať prírodovedné talenty a zorganizovať niečo pre žiakov ôsmich a deviatych ročníkov základných škôl a budúcich gymnazistov, prišli pred ôsmimi rokmi samotní študenti Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove. 
 
Súťaž ponúka aj bonus v podobe preferenčných bodov k prijímaciemu konaniu na gymnáziu. Víťaz v kategórii získava štyridsať preferenčných bodov. Ostatní súťažiaci získajú body priamo úmerne svojmu umiestneniu.
 
„Tento korešpondenčný seminár v podstate vychytáva prírodovedné talenty. Spoločne so žiakmi pripravujem rôzne zaujímavé úlohy na rôzne prírodovedné témy, ktoré ani zďaleka nie sú v učebniciach, sú kreatívne a úplné iné ako to, čo sa učia v škole. Žiaci absolvujú dve domáce kolá a finálové kolo na našom gymnáziu,“ vysvetlila Martina Harčariková, učiteľka matematiky a chémie na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove
 
(Zdroj: MH) 
 
Víťazkou tohtoročného seminára v kategórii deviatakov sa stala Emma Vašková zo Základnej školy na Wolkerovej ulici, druhé miesto obsadila Michaela Bednárová z rovnakej školy a na treťom mieste sa umiestnila Eliška Lenková z Cirkevnej základnej školy svätého Egídia v Bardejove.
 
„Z kategórie ôsmakov tu bolo 34 a z kategórie deviatakov 64 finalistov. Žiaci počas jednej hodiny riešili test, potom sme pre nich pripravili rôzne chemické aktivity a laboratórne pokusy, ktorými vyplnili čas, kým sme opravili a vyhodnotili testy,“ dodala Harčariková.
(15:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár