Turistický vláčik Dráčik jazdí po celé leto

2453x
07. Júl 2022
Turistický vláčik Dráčik jazdí po celé leto
 
Región Bardejova má všetky atribúty komplexnej turistickej destinácie. V lete je to zvlášť atraktívna lokalita pre rodiny s deťmi. Prispieva k tomu aj turistický vláčik Dráčik, ktorý premáva na okružnej trase Bardejov-Bardejovské Kúpele. Vlani mal Vláčik Dráčik 17.júla 2021 premiéru a jazdil až do konca prázdnin. Pretože sa osvedčil, bude tento rok pokračovať.  Informuje o tom Radomír Jančošek, riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov.
 
,,Aj tento rok bude vláčik premávať každý deň až do konca leta. Bardejovský Vláčik Dráčik zavezie turistov k najzaujímavejším a najnavštevovanejším miestam Bardejova a Bardejovských kúpeľov. Lístok platí celý deň. Na ktorejkoľvek zastávke môžu cestujúci vystúpiť pozrieť si krásy historického centra Bardejova, či navštíviť zábavný park BUBO Landia a neskôr nastúpiť na vláčik a pokračovať v jazde do Bardejovských kúpeľov. Vláčik premáva podľa cestovného poriadku systémom HOP ON – HOP OFF. Počas jazdy sa pomocou audio sprievodcu dozviete množstvo zaujímavostí o súčasnosti i minulosti Bardejova a Bardejovských Kúpeľov. Jedna jazda trvá približne hodinu a denne by mal absolvovať sedem jázd. Cena jednej jazdy je 7 EUR, dôchodcovia a deti platia 5 EUR,“ vysvetľuje R.Jančošek.
 
 
Dodáva, že lístky sú celodenné, vystúpiť a nastúpiť môžu cestujúci na hociktorej zastávke. Systém Hop On-HOP Off znamená, že do autobusov môžete naskočiť a vyskočiť na ktorejkoľvek zastávke, môžete si tam urobiť prestávku, podrobnejšie pozrieť dôležité miesta, alebo sa najesť či okúpať a pokračovať kedy sa vám zachce.
 
,,Zastávok je 9, trasa začína na Radničnom námestí pri soche Kata, v Bardejovských Kúpeľoch stojí aj pri letnom kúpalisku, skanzene a pod kolonádou. Okrem rodín s deťmi ho využívajú predovšetkým starší ľudia, návštevníci a klienti kúpeľov, ktorí si tak pohodne pozerajú dôležité miesta. Cestujúcim, ktorí sa preukážu platnou kartou RegionCard Šariš-Bardejov, bude poskytnutá zľava vo výške 0,50 eur na každý lístok. Karta sa nedá kúpiť, ale klient ju dostane bezplatne na recepcii, keď sa ubytuje vo vybranom ubytovacom zariadení a môže ju využívať len v období, kedy je v ňom ubytovaný,“ vraví R.Jančošek.
 
 
Ak ste prišli do Bardejova len na krátky čas, tak vláčik Dráčik je ideálny na rýchlu obhliadku celého mesta Bardejov i Bardejovských Kúpeľov.
 
V meste môžu návštevníci obdivovať Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea.
 
Medzi klenoty patrí Židovské suburbium - Stará synagóga v Bardejove a množstvo ďalších pamiatok, ktoré si turisti môžu obhliadnuť z tohto vláčika.
(13:46, OOCR Šariš) 
Diskusia
Pridať komentár