VIDEO | Študenti Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša saxofónmi i spevom rozozvučali podnik v Prešove

936x
06. Júl 2022
Študenti Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša saxofónmi i spevom rozozvučali podnik v Prešove
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Súkromné konzervatórium Dezidera Kardoša v Prešove zorganizovalo verejný koncert v jednom z prešovských podnikov, na ktorom zazneli rôzne skladby známych interpretov v podaní saxofonistov, spevákov i ďalších muzikantov.
 
„Je veľmi dôležité pre každého z nás opustiť komfortnú zónu a vyskúšať niečo iné a ja si myslím, že žiaci, ktorí ešte nemajú skúsenosti ešte s rôznymi barmi, klubmi a tak ďalej, tak začiatok v takejto kaviarni je veľmi príjemný na úrovni a ľudia si tu posedia, porozprávajú sa pri príjemnej hudbe a žiaci sú radi, že si môžu zahrať a ukázať to, čo sa naučili počas školského roka,“ uviedla Veronika Marinčáková Pillár, spoluorganizátorka koncertu.
 
 Verejný koncert v kaviarni POETIKA
 
„Predstavila som sa v troch skladbách, kde som vlastne vystupovala ako sólista. Boli to či už jazzové alebo popové skladby, napríklad od Stinga a v podstate som vystupovala aj ako vokalistka,“ opísala Viktória Szemanová, účinkujúca študentka spevu.
 
„Predstavila som sa s Copacabanou a ešte s jednou klasickou skladbou New York od Astora Piazzola,“ odpovedala Barbora Šimková, účinkujúca saxofonistka.
 
 Poetika znela spevom a hudbou
 
Škola je aktívna a pre žiakov a verejnosť organizuje malé i veľké predstavenia.
 
„Na škole máme art scénu, takže takéto večery či už v oblasti herectva, hudby, tanca alebo spevu mávame každý utorok,“ uviedla Zuzana Ličková, zriaďovateľka konzervatória.
 
 Terasa kaviarne bola plná divákov
 
„Naše konzervatórium ponúka štyri odbory, a to je hudobno-dramatický odbor plus hudobno-dramatický odbor muzikál, odbor hudba a jednotlivé špecializácie, odbor tanec a odbor spev. Navyše sa ešte venujeme jazzovej špecializácií a populárnemu spevu,“ informoval Adam Kavec, riaditeľ Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša.
 
Študenti a vyučujúci hodnotili koncert v kaviarni pred publikom na výbornú a uznali, že ich takéto verejné predstavenia posúvajú vpred.
(8:07, red)
Diskusia
Pridať komentár