Župný očkovací autobus končí prevádzku

1280x
29. Marec 2022
Zaočkovať sa bude naďalej možné vo veľkokapacitnom centre v Košiciach
 
Košický samosprávny ukončuje činnosť výjazdovej očkovacej služby, spolu s ňou končí prevádzku aj župný očkovací autobus.
 
Obyvatelia, ktorí sa chcú dať zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, môžu naďalej využiť služby krajského veľkokapacitného očkovacieho centra na Ostrovského 1 v Košiciach. To ostáva v prevádzke jeden deň v týždni, očkovať sa tu bude vždy v piatok popoludní, a to všetkými aktuálne dostupnými vakcínami.
 
Od apríla minulého roka 
 
„Výjazdovú očkovaciu službu sme v Košickom kraji spustili koncom apríla minulého roka. Prostredníctvom očkovacieho autobusu aj zdravotníkov, ktorí očkovali v kultúrnych domoch, obchodných centrách či staniciach sme podali takmer 92 100 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Zdravotníci očkovali aj ľudí v ich domácnostiach, navštívili takmer každú obec v našom kraji. Ďakujem každému, kto sa podieľal na očkovaní, zdravotníkom aj dobrovoľníkom, ako aj tým, ktorí sa k rozhodnutiu dať sa zaočkovať postavili zodpovedne,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.
 
Košická župa zaočkovala prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby ako prvých klientov útulku a nocľahárne v Bernátovciach pri Košiciach, k dnešnému dňu bola v prevádzke 280 dní.
 
 
Očkovací autobus začal očkovať v obciach a mestách v kraji začiatkom júna, župe ho poskytol zmluvný autobusový dopravca, spoločnosť ARRIVA Michalovce.
 
Pred spustením do prevádzky bol špeciálne upravený pre potreby očkovania, ambulancia na kolesách mala kompletné materiálno-technické vybavenie, ktoré zdravotníci potrebovali k očkovaciu.
 
Za necelých desať mesiacov najazdil takmer 33 000 kilometrov
 
Výjazdová očkovacia služba bude v prevádzke do štvrtka, 31. marca. Krajský očkovací autobus navštívi ešte Rožňavu, Trebišov a Dobšinú, svoju cestu ukončí v Kráľovskom Chlmci.
 
Veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach ostáva v prevádzke ako jedno z posledných VKOC na Slovensku, v piatok 1. apríla sa tu bude možné zaočkovať všetkými aktuálne dostupnými vakcínami, teda vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech, Moderna, Novavax aj Janssen.
 
Očkovanie je naďalej možné aj bez registrácie vopred. Košická župa podala už takmer 473 360 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho počas uplynulého týždňa sa dalo zaočkovať 68 ľudí.
(9:35, A. Terezková, web.vucke.sk)
Diskusia
Pridať komentár