V košickej univerzitnej nemocnici stúpa počet zamestnancov v karanténe

857x
10. Február 2022
Momentálne je v nemocnici hospitalizovaných 145 covidových pacientov
Od januára nemocnica zaznamenala dokopy 145 zamestnancov v karanténe Ilustračná foto: FB/UNLP
 
Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice v súvislosti s ochorením COVID-19 eviduje k štvrtku (10. 2.) hospitalizovaných 145 covidových pacientov a takzvané covidové lôžka sú obsadené na 47 percent.
 
Ako uviedla pre ahoj.tv hovorkyňa UNLP Monika Krišková, na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených sedem pacientov a ďalší traja potrebujú vysokoprietokový kyslík prostredníctvom high flow prístrojov.
 
 
 
Nakazení zamestnanci
 
Hovorkyňa zároveň povedala, že čo sa týka zamestnancov nemocnica momentálne eviduje stúpajúci počet zamestnancov, ktorí sú na pandemickej PN alebo v karanténe.
 
„Od januára sme zaznamenali dokopy 145 zamestnancov v karanténe. Išlo najmä o ženy - sestričky a lekárky. Covid pozitívnych zamestnancov, ktorí sú v izolácii máme momentálne vyše 140, ide o pracovníkov v rôznych zdravotníckych i nezdravotníckych pozíciách,“ vysvetlila.
 
Situácia je však podľa jej slov v nemocnici nateraz personálne stabilizovaná.
 
„Vzhľadom na počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 a tiež na počet pacientov, ktorí prichádzajú na covidové ambulancie, nám tieto výpadky zamestnancov v tejto chvíli nespôsobujú problémy,“ dodala.
(14:15, red)
Diskusia
Pridať komentár