Situácia v šačianskej nemocnici sa zhoršuje, stúpa počet pozitívnych pacientov aj zamestnancov

970x
08. Február 2022
Oproti minulému týždňu sa počet hospitalizovaných pacientov zdvojnásobil
V nemocnici aj naďalej zostávajú v platnosti všetky epidemické opatrenia. Ilustračná foto: Nemocnica Košice-Šaca
 
Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici Košice-Šaca začal stúpať. Oproti minulému týždňu sa ich počet zdvojnásobil.
 
Informovala o tom šačianska nemocnica na svojej webovej stránke s tým, že nárast počtu pozitívnych prípadov zaznamenávajú aj v radoch svojich zamestnancov.
 
K utorku (8. 2.) eviduje nemocnica 59 zamestnancov s potvrdeným ochorením a 13 je v karanténe.
 
„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť dvadsiatimštyrom covidovým pacientom. Traja sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, 21 je hospitalizovaných na bežnom lôžku, pričom jeden z nich vyžaduje high-flow. Všetci traja pacienti na UPV sú nezaočkovaní, zo zvyšného počtu hospitalizovaných je zaočkovaných iba päť,“ uviedol riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.
  
 
Očkuje sa v utorok a piatok
 
Ako ďalej uviedla nemocnica, vakcinačné centrum je v prevádzke v utorky a v piatky.
 
Očkovanie registrovaných a v prípade voľných kapacít aj neregistrovaných záujemcov prebieha v čase od 7.00 do 14.30 hod. v priestoroch Polikliniky VA U. S. Steel Košice.
 
Nemocnica pripomína, že všetky zavedené epidemické opatrenia naďalej zostávajú v platnosti. Pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice zároveň žiada, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.
(12:35, red)
Diskusia
Pridať komentár