Bardejovská knižnica prichádza s novou webovou stránkou. Vyhovie aj náročnejšiemu používateľovi

1203x
08. Február 2022
K čitateľom sa chcú priblížiť ešte viac
Chceli vytvoriť web, ktorý by zodpovedal novým trendom 
 
V Okresnej knižnici Dávida Gutgesela pre svojich používateľov a návštevníkov koncom roka 2021 sprístupnili webové sídlo, ktoré má nový responzívny dizajn a grafiku.
 
Ako uviedla knižnica, dôvodom pre nový web bola skutočnosť, že predošlá webstránka už nevyhovovala novým trendom. Preto pristúpili k projektu.
 
Cieľom projektu bolo vytvorenie webového sídla, ktorým by sa mohli viac priblížiť k čoraz náročnejším používateľom a čitateľom, pritiahli pozornosť aj mladej generácie, ktorá pomaly stráca záujem o čítanie klasickej knihy a uprednostňuje smartfóny či tablety.
 
Prostredníctvom nových trendov a technológií v oblasti webového dizajnu bolo v záujme knižnice vytvoriť stránku, ktorá sa bude páčiť nielen čitateľom, ale každému, kto si vo svete kníh a knižníc pri skrolovaní stránky nájde niečo zaujímavé.
 
 
 
Chceli vytvoriť web, ktorý by zodpovedal novým trendom, potrebám a štandardom v oblasti webových technológií a virtuálny priestor pre profesionálnu prezentáciu a budovanie značky knižnice.
 
 
Knižnica si uvedomuje, že kvalitná webová stránka je základom v online komunikácií s používateľmi. Prostredníctvom nej chcú osloviť nielen existujúcich čitateľov, ale vďaka moderným technológiám sa prezentovať a propagovať aktivity aj širokým masám.
 
Okresná knižnica ďakuje v prvom rade Fondu na podporu umenia, ktorý schválil a finančne podporil projekt pre nové webové sídlo. Druhé veľké poďakovanie patrí vývojárskej IT spoločnosti WAME s. r. o., ktorá bola veľmi flexibilná pri požiadavkách a vytvorila kompletnú webstránku. Knižnicu teší, že sa to podarilo zrealizovať na prahu nového roka 2022, ktorý je pre inštitúciu jubilejným rokom.
(M. Balaščák) 
 
Diskusia
Pridať komentár