Predseda parlamentu NR SR Pellegrini: Bardejov je najkrajšie mesto na Slovensku

19x
28. August 2015

Jarmok otvoril primátor a predseda parlamentu

jarmok 2015 ahojbardejov.JPG

Slávnostné otvorenie jarmoku

 

Už štyridsiaty štvrtý novodobý jarmok oficiálne otvoril primátor Bardejova Boris Hanuščak spoločne s predsedom parlamentu NR SR Petrom Pellegrinim. Aj tento rok do Bardejova zavítali vzácni hostia, medzi ktorými nechýbal minister životného prostredia Peter Žiga alebo poslankyňa Lucia Žitňanská či poslanec, Bardejovčan Viliam Holeva. Prišli aj primátori okolitých i partnerských miest a mnohé delegácie aj z okolitých krajín.

Oficiálne otvorenie sa nieslo v duchu tkáčskych remesiel. Predseda parlamentu do Bardejova zavítal už deň pred otvorením jarmoku. Absolvoval prehliadku mesta a prezrel si aj projekty, ktoré Bardejov pripravil a realizuje. Jarmok začal oficiálnym výstrelom z mažiara, v príhovore Pellegrini povedal: „Bardejov som mal možnosť spoznať, a musím povedať, aj keď ako Banskobystričanovi mi je to ťažké, že Bardejov je naozaj najkrajšie mesto na Slovensku. Vážim si, že môžem byť pri otvorení 664. tradičného a 44. novodobého jarmoku, o ktorom dobrý chýr sa šíri po celom Slovensku.“

Na mestskom úrade bola následne vyvesená zástava najstaršieho bardejovského cechu – tkáčskeho, ako znak toho, že v Bardejove sa konal jarmok. „Povoľujem vyvesiť zástavy,“ dal pokyn primátor. „Verím, že pivo, víno a medovina bude toľko stáť, koľko ctihodný bardejovský mešťan bude v mešci mať,“ dodal prednosta MsÚ v Bardejove Juraj Popjak. Primátor v rozsiahlejšom príhovore prezradil, čo všetko sa v Bardejove opravuje i stavia a aké má radnica plány do budúcna.

(18:40, red)

Diskusia
Pridať komentár