Svidník získal takmer 165-tisíc na lávky k modrému mostu

743x
28. December 2021
Viac bezpečnosti a lepšie dochádzanie do práce
S prípravou diela plánujú začať po sviatkoch (Zdroj foto: mesto Svidník)  
 
Mesto Svidník uspelo v ďalšej výzve, tentokrát z Ministerstva investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na Rekonštrukciu chodníkov pre peších a cyklistov na moste cez rieku Ladomírka, tzv. modrý most.
 
Získaných 164 872,80 eur sa použije na zachovanie dostupnosti služieb a základnej infraštruktúry pre obyvateľov z ulice gen. Svobodu a Karpatská. Okrem iného bude pre občanov zachovaná dostupnosť do základnej školy, materskej školy a k mestskému úradu, či do nemocnice.
 
Mimoriadne dôležitá bezpečnosť bola v tomto prípade najdôležitejším aspektom žiadania dotácie. Zvýši sa bezpečnosť obyvateľov a eliminuje sa riziko stretu obyvateľov s motorovým vozidlom, uľahčí sa dochádzanie do práce a občianska vybavenosť pre obyvateľov jednotlivých sídlisk.
 
 
„Zmluva je podpísaná, hneď po sviatkoch začneme s prípravou diela. Nič nie je zadarmo a samozrejmé, aj za týmto úspechom je práca a energia tých, ktorým záleží na rozvoji nášho mesta. Spolupráca je cesta, preto hľadáme riešenia, nie prekážky,“ ozrejmila primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.
 
Plocha líniovej infraštruktúry - lávka pre peších je 226,20 metrov štvorcových. Dĺžka lávky pre peších je 156 metrov.
(11:44, svidnik.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár