Počas Vianoc budete môcť navštíviť svoju rodinu, cestovanie rýchlikom však bude fungovať len v režime OTP

1535x
15. December 2021
Otvoria sa aj kozmetické salóny
V piatok vstúpi do platnosti iba nočný zákaz vychádzania (Zdroj foto: pixabay.com)
 
Od piatka 17. decembra sa budú opatrenia uvoľňovať, povolia sa návštevy. Pre ľudí, ktorí sú zaočkovaní a prekonaní, sa sprístupnia aj ďalšie služby.
 
Na včerajšej tlačovej besede informoval o zmenách v opatreniach minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
 
V piatok vstúpi do platnosti iba nočný zákaz vychádzania, a to od 20:00 – 5:00 hodiny nasledujúceho dňa. Výnimky z nočného zákazu vychádzania budú na cestu do zamestnania, za lekárom, do lekárne, do obchodov, na vyvenčenie psa, na cestu na účel starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na takú starostlivosť odkázaný, ale aj na cestu na účel vycestovania do zahraničia.
 
Na omšu či lyžovačku  
 
Pokiaľ je človek zaočkovaný, alebo prekonal ochorenie, môže ísť navyše v čase nočného zákazu na bohoslužbu, či na lyžovačku. Ostatné opatrenia budú platiť tak, ako boli odprezentované vládou, rozšírili sa len služby starostlivosti o telo v režime očkovaní – prekonaní (OP).
 
Esenciálne obchody ostávajú aj naďalej otvorené pre všetkých ľudí. Zaočkovaní a prekonaní môžu navštíviť aj neesenciálne prevádzky – okrem potravín, lekární môžu ísť nielen ku kaderníkovi a na manikúru, ale po novom aj na kozmetiku, masáže, do solária, knižnice i múzea.
 
Gastro si však opäť nepolepší, reštaurácie ostávajú naďalej zatvorené, fungovať môžu len cez okienkový predaj.
 
Pripravte sa na OTP režim v doprave
 
Od 17. decembra dochádza k zmenám aj v doprave, zavádza sa totiž OTP režim v rýchlikoch, IC vlakoch a diaľkových autobusoch. Ak chcete cestovať týmito dopravnými prostriedkami, musíte byť zaočkovaný, alebo sa preukázať testom či dokladom o prekonaní ochorenia covid-19.
(8:32, red)
 
Diskusia
Pridať komentár