VIDEO | Stavebný rozmach v obci Kružlov sa nezastavil ani v roku 2021

1853x
10. December 2021
Obecný úrad v novom šate
Pozrite si videoreportáž 
 
Rok 2021 nebol pre obec Kružlov zďaleka iba pandemickým. Uplynulé mesiace sa niesli v znamení rekonštrukčných prác. Okrúhle výročie budovy obecného úradu oslávili veľkolepo, a to rozsiahlou obnovou jej exteriéru, ale aj interiéru.
 
„Ako darček dostala táto budova novú strechu, zateplenie strechy, zateplenie obvodového plášťa, výmenu okien, dverí, výmenu kúrenia, rekuperáciu – samostatnú v sále, samostatnú v budove obecného úradu. Ale najviac sa teším výťahu s bezbariérovým vstupom, tohto roku sme spustili už druhý takýto výťah. Jeden sa nachádza v zdravotnom stredisku, druhý v budove obecného úradu,“ uviedol starosta obce Kružlov Jozef Kmec.
 
Na obecnom úrade prijímajú počas roka množstvo vzácnych návštev. Či už sú to ministri, štátni tajomníci, alebo veľvyslanci. Jeho súčasťou je sála a prírodný amfiteáter, ktoré sú dejiskom kultúrneho života v obci. Farebný vizuál úradu korešponduje s ďalšou kružlovskou dominantou.
 
V pláne sú aj ďalšie zámery  
 
„Chceli sme dosiahnuť to, aby všetky obecné budovy boli v rovnakých farbách, čo sa nám zatiaľ darí. Tohto roku bolo dokončené zdravotné stredisko taktiež v týchto farbách. Keďže sa nám to veľmi páčilo, tak tie isté farby sme volili aj pri budove obecného úradu a sále kultúrneho domu,“ doplnil Kmec.
 
K jednotnej forme by neskôr mala pribudnúť aj budova, v ktorej sa nachádza kvalitne vybavené fitness centrum. Spomínané rekonštrukčné práce na Obecnom úrade majú prispieť k zníženiu spotreby energií.
 
„Suma, ktorú sme získali, je nad 500-tisíc eur a spolufinancovanie obce je 5%, čiže niečo nad 25-tisíc eur,“ uzavrel starosta.
 
Kružlov bude v investičných zámeroch pokračovať aj počas budúceho roka. Miestni sa môžu tešiť na nové byty či výstavbu cyklochodníkov.
(14:14, red)
 
Diskusia
Pridať komentár