Východniar v byte ukrýval takmer dvetisíc dávok marihuany

4014x
10. December 2021
Polícia z drogovej trestnej činnosti obvinila 24-ročného muža
Za prechovávanie drog hrozí mužovi až desať rokov za mrežami. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Policajti ešte v máji tohto roku v Strážskom (okres Michalovce) zaistili v byte 24-ročného muža sušený rastlinný materiál a iné podozrivé veci, ktoré súvisia s drogovou trestnou činnosťou.
 
Ako uviedla košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová, sušený rastlinný materiál a iné podozrivé veci skúmali experti Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v laboratóriu na pracovisku v Košiciach.
 
„Výsledky znaleckého skúmania už máme k dispozícii. Expertíza potvrdila, že ide o vrcholcové časti rastliny konope (Cannabis) a zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 1 992 jednotlivých bežných dávok drogy,“ spresnila hovorkyňa.
 
 
Hrozí mu až desať rokov za mrežami
 
Mésarová zároveň dodala, že michalovský vyšetrovateľ po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe dôkaznej situácie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 24-ročného muža z okresu Michalovce. 
 
„Obvinený od presne nezistenej doby do mája tohto roka vo svojej izbe v jednom z bytových domov v meste Strážske v Michalovskom okrese neoprávnene prechovával návykové zakázané látky,“ skonštatovala hovorkyňa s tým, že mužovi po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.
(13:10, red)
Diskusia
Pridať komentár