V Prešove dôjde k zjednodušeniu prestupov medzi MHD a prímestskými autobusmi

380x
10. December 2021
Cieľom zmien je zjednodušiť cestovanie verejnou dopravou
Zavedú sa tri prestupné zastávky. Ilustračná foto: FB/IDS Východ
 
Od nedele 12. decembra dochádza k systematizácii prestupov medzi mestskou a prímestskou dopravou v Prešove. Cieľom zmien je zjednodušiť cestovanie verejnou dopravou.
 
Informovala o tom Miroslava Baranová vedúca marketingu spoločnosti IDS Východ s tým, že cestujúcim dochádzajúcim do Prešova prímestskými autobusmi sa zjednoduší dostupnosť do centra mesta vďaka zavedeniu troch systémových prestupných zastávok.
 
 
Tri zastávky
 
Ide o zastávky Ľubotice, Dopravný podnik v smere z/do Bardejova, Vranova a Giraltoviec, Prešov, Levočská v smere z/do Levoče a Popradu a Prešov, Rázc. Šidlovec v smere z/do Sabinova a Veľkého Šariša.
 
Po novom všetky spoje zmluvných dopravcov Prešovského a Košického samosprávneho kraja budú na týchto troch zastávkach, obsluhovaných MHD, zastavovať.
 
„Od nedele tak budú mať cestujúci z regiónu umožnený rýchly prestup z prímestskej dopravy na mestskú a opačne vždy na rovnakej zastávke. Okrem toho dôjde k systematizácii zastavovania prímestských spojov na zastávke Prešov, Šafáriková cintorín, a to u všetkých spojov, ktoré touto zastávkou prechádzajú,“ spresnila vedúca marketingu.
 
 
Zjednotenie názvov zastávok
 
Taktiež dochádza aj k zmene a zjednoteniu názvov niektorých zastávok MHD a prímestskej autobusovej dopravy. „Zastávka „Dulova Ves, č. d. 132“ sa zmení na „Prešov, Dulova Ves – kostol“, zastávka „Solivar, Súkromné gymnázium“ zmení názov na „Prešov, Solivarská“ a zastávka „Dulova Ves, potraviny“ na „Dulova Ves“,“ dodala Baranová.
(12:34, red, IDS Východ)
Diskusia
Pridať komentár