Košice i Prešov už svietia Vianocami

683x
10. December 2021
Duch Vianoc dorazil nielen do Košíc, ale aj do Prešova
Vianočný stromček v Košiciach. Foto: FB/Mesto Košice
 
Duch Vianoc počas uplynulých dní dorazil nielen do Košíc, ale aj do Prešova. Ktorému mestu to podľa vás pristane viac?
 
Metropola východu sa zaodela do vianočnej atmosféry a brány do Košických rozprávkových Vianoc boli otvorené 5. decembra. Mesto Košice vďaka online prenosu prinieslo Košičanom pohľad na rozsvietenie vianočného stromčeka či vyzdobenú Hlavnú ulicu.
 
 Foto: FB/Mesto Košice  
 
Online prechádzku Košicami doplnili aj hviezdy mesta, medzi ktorými nechýbal Lukáš Adamec s Viktorom Špakom a klavirista Tomáš Labanc.
 
Ako uviedlo mesto Košice na sociálnej sieti, vianočná výzdoba, ktorú si pripravili v spolupráci s mestskými podnikmi je tento rok bohatšia.
 
 
 Foto: FB/Mesto Košice 
 
 
 Foto: FB/Mesto Košice  
 
„Vianočný stromček už naplno žiari na svojom tradičnom mieste pri Immaculate a historické centrum Košíc zdobia tisícky svetiel. Svetelné symboly sviatkov pribudli tento rok k Bielej, Františkánskej a Uršulínskej na Univerzitnej ulici. Priestor pri Spievajúcej fontáne stráži anjel a anjelici potešia návštevníkov aj pri Michalskej kaplnke,“ spresnilo mesto.
 
 
 Do vianočnej atmosféry sa v Košiciach odela aj budova Úradu Košického samosprávneho kraja. Od Mikuláša až do nového roka sa tam bude vypínať nádherný smrek. Foto: FB/KSK
 
Na Mikuláša sa rozžiaril aj Prešov
 
V meste Prešov rozsvietili vianočný stromček spolu s vianočnou výzdobou na Mikuláša.
 
Ako uviedlo mesto Prešov na svojej webovej stránke, okrem tradičných postavičiek pribudlo aj množstvo noviniek.
 
 Foto: PKO Prešov  
 
 
 Foto: PKO Prešov
 
„Na Mikuláša sa už tradične rozžiaril vianočný stromček, ktorým je tento rok krásny 20-metrový smrek z Dubovej ulice. Centrum mesta sa ponorilo do vianočných svetielok v zlatej a briliantovej bielej farbe. Rozsvietenie prešovskej vianočnej výzdoby je zároveň symbolickým štartom úspešnej Mapy Vianoc s vianočnými pochúťkami,“ spresnilo mesto.
 
 
 
 Foto: PKO Prešov 
 
Niekoľko noviniek
 
Tento rok pribudlo v rámci prešovskej vianočnej výzdoby hneď niekoľko noviniek. V Južnom parku sa nachádzajú zaujímavé svetelné inštalácie. Zaligotal sa aj 3D anjel, kvety, ľadové kryštály, vianočné gule a hviezda. V centre Prešova nechýba ani unikátny drevený Betlehem, ktorý tvorí 30 drevených vyrezávaných sôch v životnej veľkosti. Jeho autorom je Juraj Antoňák z Ličartoviec.
 
Foto: PKO Prešov 
(11:05, red)
 
Diskusia
Pridať komentár