Mladí Bardejovčania oslovujú ľudí v rámci očkovacej kampane aj v rómskom a rusínskom jazyku

2842x
09. December 2021
Očkovať sa bude aj 11. a 12. decembra
Až 8,5% obyvateľov z okresu Bardejov používa doma rómsky jazyk a 6,55% používa rusínsky jazyk (Zdroj foto:mrvlls.phy)
 
Členovia Mestského mládežníckeho parlamentu v Bardejove pokračujú v očkovacej kampani, ktorá zaujala aj samotného premiéra Slovenskej republiky Eduarda Hegera.
 
Nové heslo kampane vyjadruje, že súčasnú pandémiu dokážeme skončiť len všetci spoločne. Mladí Bardejovčania sa preto v rámci kampane prihovárajú všetkým obyvateľom mesta a okresu, a to v ich jazyku. Študenti veria, že rodný jazyk je ten, ktorému každý z nás najviac rozumie a dôveruje mu.
 
Až 8,5% obyvateľov z okresu Bardejov používa doma rómsky jazyk a 6,55% používa rusínsky jazyk. Heslo „Nenechajte si vziať tie najvzácnejšie chvíle s tými najbližšími“ sa mení na „Не дайте собі взяти тоты найціннішы моменты з тыма найблизшыма“ a „Nadomuken tumenge te lel kola nekvzacneder momenta la fameliaha“.
 
Ako uvádzajú iniciátori očkovania v Bardejove, Covid nehľadí na to, akým jazykom rozprávame, ale hľadí na to, či sme zaočkovaní, a práve na to by sme mali myslieť aj my. Plagáty v rusínskom a rómskom jazyku si môžete stiahnuť TU a umiestniť ich tak na pracovisku, vo svojej komunite, alebo na inom vhodnom mieste.
 
Iniciatívu si všimol aj predseda parlamentu
 
(Zdroj foto: Úrad vlády SR) 
 
3. decembra absolvovali iniciatívni Bardejovčania videohovor s predsedom Vlády SR Eduardom Hegerom. Počas hovoru premiérovi bližšie priblížili organizáciu očkovacej kampane.
 
„Som nadšený z vašej práce a verím, že je na Slovensku viac mladých ľudí ako vy,“ ocenil Heger očkovaciu iniciatívu. Členovia Mestského mládežníckeho parlamentu mu predstavili aj plány do budúcna, dohodli ďalšiu spoluprácu a pozvali ho do Bardejova.
 
Kedy, kde a akou vakcínou vás zaočkujú 
 
OC Hypka Bardejov, vždy od 10:00 do 17:00:
  • Očkovanie bez registrácie vakcínou Janssen(Johnson & Johnson) - 11.12. 2021,
  • BioNTech (Pfizer) - 12.12.2021.
(12:46, red, MB - MMP)
 
Diskusia
Pridať komentár