Epidemiologická situácia sa na košických základných školách zlepšila

467x
09. December 2021
Druhý stupeň prechádza od pondelka na dištančné vzdelávanie
Počet prípadov ochorenia COVID-19 na školách klesá. Ilustračné foto: pixabay.com
 
Epidemiologická situácia sa na košických základných školách (ZŠ) oproti minulému týždňu zlepšila.
 
Informovalo o tom v stredu (8. 12.) mesto Košice na webovej stránke s tým, že v uplynulých dňoch sa do školských lavíc vrátili žiaci ZŠ Starozagorská, ZŠ Jenisejská, ZŠ Ľ. Podjavorinskej a aj žiaci druhého stupňa na ZŠ Postupimská.
 
„V stredu znova nastúpili do školy piataci až deviataci ZŠ Tomášikova. Aj oni však musia od pondelka 13. decembra na základe rozhodnutia vlády prejsť na distančné vzdelávanie. Celkovo tak tento rok už cez brány škôl od budúceho týždňa neprejde 8 719 žiakov v 398 triedach na II. stupni ZŠ v našom meste,“ spresnilo mesto s tým, že v stredu bolo na dištančnom vzdelávaní spolu 3 099 žiakov v 157 triedach. To oproti minulému týždňu predstavuje pokles o štyri percentá na aktuálnych 19 percent všetkých žiakov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.
 
 
Úplne zatvorených je päť škôl
 
Viceprimátorka Lucia Gurbáľová uviedla, že 16 z 34 ZŠ, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nemá k strede nahláseného žiaka alebo pedagóga pozitívne testovaného na ochorenie COVID-19. Pred týždňom to pritom boli iba štyri školy, ktorých koronavírus nijako neobmedzovalo pri výučbe.
 
„Na jednej strane nás všetkých teší, že sa opätovne začalo prezenčné vyučovanie na viacerých našich školách. Zároveň nám postupne klesá počet prípadov ochorenia COVID-19 na školách ako aj počty zatvorených tried kvôli karanténe. Žiaľ, mnoho našich žiakov na druhom stupni je smutných, že od pondelka prejdú na on-line vyučovanie a spolu s predĺženými prázdninami tak minimálne mesiac nebudú so svojimi kamarátmi. Dúfame, že ide len o dočasné obmedzenie a nasledujúci rok sa všetci žiaci našich škôl budú môcť čo najčastejšie stretávať vo svojich triedach a nie iba cez monitory na dištančnej výučbe,“ skonštatovala.
 
Gurbáľová zároveň dodala, že plne zatvorených je päť mestských škôl - ZŠ Janigova, ZŠ Fábryho, ZŠ Hroncova, ZŠ Bukovecká a ZŠ Staničná ako aj prvý stupeň na ZŠ Abovská a II. stupeň na ZŠ Kežmarská 30.
 
Prezenčná výučba na nich sa síce obnoví budúci týždeň, avšak len pre žiakov ich I. stupňa.
(9:53, red) 
Diskusia
Pridať komentár