Od piatka začnú na Slovensku platiť nové opatrenia

2583x
09. December 2021
Návštevy blízkych počas Vianoc nebudú povolené
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Foto: FB/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
 
Vláda v stredu (8. 12.) schválila na Slovensku nové opatrenia v súvislosti s pandémiou. Od piatka 10. decembra sa v režime OP otvoria obchody, kostoly či fitness centrá. Návštevy blízkych nebudú však počas Vianoc povolené a opatrenie má trvať do 9. januára.
 
Pre portál teraz.sk o tom informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
 
Čítajte aj:
Od piatka sa pre očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 otvoria nielen všetky obchody, ale aj základné služby starostlivosti o ľudské telo s tým, že počet zákazníkov bude obmedzený štvorcovými metrami.
 
 
Otvoria sa aj lyžiarske strediská
 
Ďalej sa v režime OP otvoria lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky.
 
Očkovaným a prekonaným bude tiež umožnené chodiť na bohoslužby. Na tých bude môcť byť maximálne 30 osôb alebo na 25 štvorcových metrov bude môcť byť jedna osoba.
 
Pre OP sa otvoria aj fitness centrá, kde bude môcť byť maximálne šesť osôb, alebo jedna osoba na 25 štvorcových metrov. Od piatka ma tiež začať platiť režim OTP (očkovanie, testovanie, prekonanie ochorenia COVID-19 pre diaľkové autobusy, IC vlaky či napríklad pre rýchliky.
 
Ako ďalej uviedol pre teraz.sk šéf zdravotníctva, od pondelka 13. decembra prejdú žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl na dištančné vyučovanie.
 
„Od 25. decembra sa budú môcť v režime OP otvoriť hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu, ubytovanie len s negatívnym testom (PCR, antigénový test, samotest v hoteli),“ vysvetlil portál.
 
Lengvarský zároveň dodal, že hraničnou hodnotou, pri ktorej by vláde navrhol sprísnenie opatrení, bude 3 800 hospitalizovaných.
(8:39, red) 
Diskusia
Pridať komentár