Počet covidových pacientov sa v  UNLP nezvyšoval

1108x
07. December 2021
V UNLP za tri mesiace zomrelo na koronavírus 223 ľudí
Nemocnica denne hospitalizuje do 30 covidových pacientov Foto: UNLP
 
Počet covidových pacientov sa v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) Košice za minulý týždeň nezvyšoval.
 
Ako uviedla za nemocnicu hovorkyňa Monika Krišková, denne príjmu na hospitalizáciu do 30 covidových pacientov. Pokiaľ to umožňuje zdravotný stav pacientov, maximum z nich púšťajú do domácej liečby.
 
 
Za tri mesiace zomrelo 223 pacientov
 
„Od začiatku septembra do konca novembra sme mali v nemocnici hospitalizovaných viac než 1 300 covidových pacientov a úspešnosť liečby bola vyše 82 percent,“ povedal generálny riaditeľ nemocnice Ján Slávik s tým, že v rovnakom období zomrelo na ochorenie COVID-19 v UNLP 223 pacientov.
 
Kým v septembri zaznamenala nemocnica 39 úmrtí, v októbri to bolo 48 a za november už 136 úmrtí, pričom počet pacientov sa strojnásobil.
 
„Medzi obeťami COVID-19 je aj 33 pacientov, ktorí boli očkovaní. Drvivá väčšina týchto pacientov mala nad 70 rokov a viac, a ich zdravotný stav bol spojený s inými závažnými ochoreniami. V prípade pacientov, ktorí neboli očkovaní, žiaľ zaznamenávame úmrtia aj u vekovo oveľa mladších skupín, v rozmedzí od 30-40 rokov, či od 40-50 rokov,“ skonštatoval generálny riaditeľ.
 
Počet kriticky pacientov je stále vysoký
 
Výkonný riaditeľ UNLP pre liečebno-preventívnu starostlivosť Ľuboslav Beňa informoval, že v nemocnici na Rastislavovej ulici majú momentálne už 308 covidových lôžok, obsadené sú na 84 percent.
 
„Počet kriticky chorých pacientov je stále vysoký, na umelej pľúcnej ventilácii máme 14 pacientov, vyše 30 potrebuje vysokoprietokový kyslík prostredníctvom kyslíkových prístrojov. Hoci nám posledných sedem dní nestúpajú počty pacientov, stále ich máme na lôžkach od 250 do 270 denne. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti je naďalej mimoriadne náročné,“ dodal Beňa.
(14:30, red)
Diskusia
Pridať komentár