Mladá východniarka si poriadne zavarila. Za drogy jej hrozí až 15 rokov väzenia

965x
06. December 2021
Polícia z drogovej trestnej činnosti obvinila mladú Prešovčanku
Policajti jej našli aj bielu kryštalickú látku. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj
 
Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 21-ročnú ženu z Prešova.
 
Ako informovala prešovská krajská polícia na sociálnej sieti, obvinená žena si mala neoprávnene zadovážiť a prechovávať rôzne druhy omamných a psychotropných látok, najmä pervitín obsahujúci metamfetamín.
 
 
Stačila cestná kontrola
 
„Policajná hliadka zastavila v piatok (3. 12.) v noci v Prešove osobné auto Opel Corsa, ktoré viedla obvinená žena. Pri cestnej kontrole vzniklo podozrenie, že vo vozidle sa môžu nachádzať drogy. Pri následnej prehliadke auta bolo zaistené igelitové vrecúško s obsahom zelenej sušiny a čierny valec, v ktorom bola biela kryštalická látka. Nájdené látky boli zaistené a zaslané na expertízne skúmanie. Z jeho výsledku vyplýva, že v bielej kryštalickej látke o celkovej hmotnosti 88,02 gramov bola zistená prítomnosť účinnej látky metamfetamín,“ uviedla polícia.
 
Z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 1 331 bežných jednotlivých dávok drogy.
 
Polícia zároveň dodala, že po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ vzniesol voči žene obvinenie a umiestnil ju do cely policajného zaistenia. Tiež spracoval podnet na jej vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí mladej východniarke trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.
(11:46, red)
Diskusia
Pridať komentár