V Prešove si pripomenú druhé výročie jednej z najväčších tragédií Slovenska

1192x
06. December 2021
Obetiam tragédie bude venovaná svätá omša
Pietna spomienka na 6. december 2019. Foto: presov.sk
 
V pondelok (6. 12.) si v Prešove pripomenú druhé výročie jednej z najväčších tragédií, ktorá otriasla Slovenskom. Sviatok svätého Mikuláša tak, navždy zostane poznačený nešťastím, pri ktorom pred dvoma rokmi zomrelo osem ľudí.
 
Ako uviedlo mesto Prešov na webovej stránke, na Mukačevskej ulici došlo 6. decembra 2019, krátko popoludní, k výbuchu plynu vo výškovom bytovom dome, v dôsledku ktorého vznikol rozsiahly požiar.
 
 
Deň, keď sa v meste zastavil čas
 
„Hasiči z horiaceho 12-poschodového paneláku, v ktorom výbuch úplne zničil schodisko, zachránili 39 ľudí. Aj napriek veľkej snahe všetkých záchranných zložiek si však výbuch bytovky na Mukačevskej 7 vyžiadal osem životov,“ spomína mesto.
 
Aj po dvoch rokoch od tejto udalosti sa vynárajú smutné spomienky na osudný deň, keď sa v Prešove zastavil čas.
 
„V deň druhého výročia tejto tragédie o 12.00 hod. bude v Konkatedrále sv. Mikuláša svätá omša, ktorú odslúži dekan Rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša v Prešove Jozef Dronzek. Bohoslužba bude spojená s pietnou spomienkou na obete výbuchu. Vzhľadom na celoštátny lockdown bude svätá omša bez účasti verejnosti,“ uviedlo mesto.
 
Priamy prenos bude možné sledovať online prostredníctvom Youtube kanála: https://youtu.be/HbM-bnFy0KI
 
Mesto zároveň dodalo, že všetkých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť online prenosu sv. omše, pozýva k individuálnej tichej spomienke v predvečer výročia tragédie.
(8:24, red)
Diskusia
Pridať komentár