VIDEO | Bardejovské kúpele a.s. poskytujú zdravotnú starostlivosť pacientom na vysokej úrovni

1254x
05. December 2021
Liečia pacientov s COVID-19
 Pozrite si videoreportáž
 
Bardejovské kúpele a.s. poskytujú zdravotnú starostlivosť pacientom, ktorí prekonali ochorenie Covid-19 na veľmi vysokej úrovni. Najviac prichádzali na severovýchod Slovenska po druhej vlne, avšak aj v tomto období sú mnohí, ktorí sa do kúpeľov prídu zotaviť po prekonaní tejto nebezpečnej choroby.
 
„Využívame tradičné procedúry, ktoré najlepšie pomáhajú. Či už oxygenoterapia, laserová liečba alebo individuálna či skupinová dychová gymnastika, dychové cvičenia. Pacienti, ako máme skúsenosť, sa cítia dobre, skoro na sto percent majú zlepšený zdravotný stav a odchádzajú domov veľmi spokojní s tým, že boli by ochotní sa ešte aj vrátiť,“ uviedol pre východoslovenský portál ahoj.tv lekársky riaditeľ Bardejovských kúpeľoch a.s. Jozef Halecký.
 
V Bardejovských kúpeľoch prebieha liečba na všetky ochorenia aj napriek situácii, aká je. Nestáva sa často, aby pacienti, ktorí sú na kúpeľnej liečbe, boli pozitívni či aby sa nakazili.
 
 
„Môžem povedať, že tu máme malý výskyt pacientov s Covid-19, vzhľadom na to, ako to rýchlo stúpa okolo nás, aj včítane okresu Bardejov,“ pokračoval v informovaní Halecký.
 
Napriek zvyšujúcemu sa počtu nakazených situácia v Bardejovských kúpeľoch je naďalej stabilná.
 
„V predchádzajúcom roku sme mali raketový nástup. Dokonca sme sa dopracovali k tomu, že sme mali spočiatku sporadické, občasné prípady denne a v priebehu mesiaca, tesne pred Vianocami, ani sme si to nechceli veľmi priznať, sme mali 30-50% nakazenosť týmto covidom. To znamená, že pokiaľ si nedáme pozor a nebudeme striehnuť na každé ochorenie a každého pacienta, tak by sme mohli takto dopadnúť aj teraz. Poučili sme sa, sme múdrejší a vieme tomu predchádzať,“ dodal Jozef Halecký.
 
Všetci pacienti sa izolujú vo zvýšenej miere a neprichádzajú do kontaktu s inými ľuďmi, čím sa znižuje možnosť nakaziť sa. Dôležité je aj to, že väčšina pacientov na kúpeľnú liečbu prichádza zaočkovaná.
(18:48, red)
Diskusia
Pridať komentár