Vraciate sa na Slovensko? Na hraniciach na vás budú čakať cielené kontroly

6933x
03. December 2021
Polícia s kontrolami začne už túto sobotu
Osobám, ktoré nie sú kompletne očkované je nariadená povinná izolácia. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
 
Policajti budú počas nasledujúcich víkendov vykonávať na hraniciach s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom a Českom osobité cielené kontroly.
 
Ako informovala Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti, počas nasledujúcich víkendov, v sobotu 4. decembra, 11. decembra a 18. decembra, budú okrem náhodných kontrol uskutočnené aj osobitné cielené kontroly na vstupe na územie Slovenska zo susedných štátov.
 
„Tieto kontroly budú zamerané na striktné dodržiavanie povinností osôb uložených vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky,“ vysvetlila polícia.
 
 
Striktné pravidlá 
 
Polícia tiež pripomína, že každá osoba nad 12 rokov a dvoch mesiacov, okrem niektorých výnimiek, je povinná najneskôr bezprostredne pri vstupe na územie Slovenskej republiky registrovať sa na webe http://korona.gov.sk/ehranica.
 
„Kompletne zaočkované osoby sú povinné preukázať tento status COVID preukazom EÚ alebo iným národným certifikátom tretej krajiny, ktorý spĺňa podmienky uvedené vo vyhláške ÚVZ SR. Osobám, ktoré nie sú kompletne očkované je nariadená povinná izolácia, ktorá sa skončí pri bezpríznakovom priebehu izolácie dovŕšením jej 10. dňa alebo obdržaním negatívneho výsledku PCR testu na ochorenie COVID-19, pričom laboratórnu diagnostiku na ochorenie COVID-19 je možné vykonať najskôr v piaty deň izolácie. Osoby spadajúce pod niektorú výnimku z nariadenej izolácie sú povinné pri kontrole preukázať splnenie všetkých podmienok pre danú výnimku napríklad negatívny výsledok PCR test, ak sa vyžaduje,“ skonštatovala polícia.
 
Zároveň dodala, že bez výnimky musia karanténu absolvovať všetky osoby, ktoré v posledných 14 dňoch navštívili Juhoafrickú republiku, Botswanu, Namíbiu, Lesotho, Eswatini, Mozambik, Zimbabwe, Izrael, Hongkong alebo Seychely.
(16:25, red) 
Diskusia
Pridať komentár