Požiar v košickej teplárni už rieši polícia, začala trestné stíhanie

827x
02. December 2021
Škody boli predbežne vyčíslené na 20-tisíc eur
Požiar zamestnal záchranné zložky na niekoľko hodín. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Juh začal v súvislosti s požiarom v košickej teplárni trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.
 
Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že zisťovateľ príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) predbežne cudzie zavinenie vylúčil, potvrdiť alebo vyvrátiť to môže znalecké skúmanie.
 
Presná príčina vzniku požiaru tak bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.
 
 
Nikto sa nezranil
 
Požiar na Teplárenskej ulici v Košiciach, v objekte teplárne, vypukol v utorok (30. 11.) krátko po 18. hodine. Na miesto boli vyslané aj hliadky polície, ktoré okolie teplárne zabezpečovali od doby nahlásenia udalosti až do ukončenia obhliadky miesta. K zraneniam žiadnych osôb, našťastie, nedošlo.
 
 
Polícia začala s obhliadkou v stredu (1. 12.) dopoludnia. Na miesto bol vyslaný psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia aj experti z kriminalisticko-expertízneho ústavu Košice, ktorí začali s rozsiahlou obhliadkou miesta činu.
 
„Počas dôkladného dokumentovania bolo zistené, že došlo k požiaru kovovej nádoby slúžiacej na zhromaždenie odpadu z kotla, a tento požiar mal za následok poškodenie časti elektroinštalácie pulzného ofukovania tkanivového filtra, teleskopického rukáva pre vyprázdňovanie zásobníka do autocisterny, ochranného náteru oceľových konštrukcií v mieste zhorenia, skrinky pneuventilov pulzných trysiek, systému a rozvodu ofukovania tkanivových filtrov a samotných tkanivových filtrov,“ vysvetlila Ivanová.
 
Požiar sa hasičom podarilo uhasiť v stredu v noci približne o 02.00 hod a spôsobené škody boli predbežne vyčíslené na 20-tisíc eur
(8:37, red)
Diskusia
Pridať komentár