V košickej teplárni horelo, škody odhadujú približne na 20-tisíc eur

893x
01. December 2021
K zraneniam žiadnych osôb, našťastie, nedošlo
Polícia začala s rozsiahlou obhliadkou miesta činu. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Požiar, ktorý vypukol v areáli Teplárne Košice (TEKO) hasiči v noci z utorka (30. 11.) na stredu uhasili.
 
Ako pre teraz.sk uviedla Andrea Devánová za spoločnosť MH Teplárenský holding, TEKO predbežne odhaduje vzniknuté škody približne na 20-tisíc eur.
 
„Došlo k samovznieteniu škvary uskladnenej v sile a následne k vznieteniu tkaninového filtra. Aktuálne je všetko uhasené a silo vyprázdnené. Išlo o mimoriadnu udalosť, ku ktorej po jej vyhodnotení prijmeme preventívne opatrenia,“ povedala pre portál teraz.sk s tým, že celková škoda bude spresnená po dôkladnej obhliadke.
 
Devánová zároveň dodala, že požiar nemal vplyv na výrobu a prevádzku ostatných zariadení a výroba i dodávka tepla, elektrickej energie a poskytovanie podporných služieb boli a sú bez obmedzení.
 
 
Na miesto požiaru vyslali aj psovoda
 
Ako uviedla košická krajská polícia na sociálnej sieti, v utorok krátko po 18. hodine prijali, od príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, oznámenie o vzniku požiaru sila na koks v košickej teplárni.
 
„Na miesto boli vyslané hliadky, ktoré okolie teplárne zabezpečovali od doby nahlásenia udalosti a v súčasnej dobe sa ešte stále nachádzajú na mieste. K zraneniam žiadnych osôb, našťastie, nedošlo. Vzhľadom na pretrvávajúci požiar bolo možné začať s obhliadkou miesta činu až v stredu (1. 12.) dopoludnia,“ vysvetlila polícia. 
 
Na miesto bol vyslaný psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia aj experti z kriminalisticko-expertízneho ústavu Košice, ktorí začali s rozsiahlou obhliadkou miesta činu.
 
Polícia dodala, že po dôkladnom zadokumentovaní bude rozhodnuté o ďalšom postupe v tejto veci. A príčina vzniku požiaru bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.
(14:22, red)
Diskusia
Pridať komentár