VIDEO | Úsek cesty Tarnov - Gaboltov bude bezpečnejší

1466x
30. November 2021
V kritickej časti prišlo o život už 8 ľudí
Pozrite si videoreportáž 
 
Menej rizikové miesta nielen pre domácich, ale aj pre turistov. Každodenné cestovanie či náboženské púte do Gaboltova budú vďaka projektu Prešovského samosprávneho kraja opäť o niečo bezpečnejšie.
 
„Keď si zoberiete, na úseku od tarnovskej križovatky po obec Gaboltov, čo si pamätám ja, zomrelo 8 ľudí. Je to dosť veľké číslo, aby na úseku 5,5 kilometra bol taký veľký nárast dopravných nehôd. Boli to chodci a bicyklisti,“ ozrejmil starosta obce Sveržov Pavol Ceľuch.
 
„Rozširujeme cestu v úseku Tarnov – Sveržov, rozpočtový náklad po verejnom obstarávaní vyšiel 330-tisíc eur. Súbežne s týmto projektom beží čiastočne oprava aj rekonštrukcia časti cesty v obci Gaboltov,“ uviedol riaditeľ SÚC PSK Marcel Horváth.
 
Prispeje aj Sveržov 
 
K eliminácii bezpečnostných rizík pridáva pomocnú ruku aj obec Sveržov.
 
„Od nového mosta, od odbočky na nový most, rozširujeme cestu my v rámci projektu MAS-Horná Topľa. Ide o úsek v dĺžke myslím, že 340 metrov. Cez obec sme úsek chodníka dokončili v jari, mal dĺžku zhruba 600 metrov, financovali sme to takisto z rozpočtu obce a cez dotáciu MAS-ky. Následne by sa potom malo pokračovať nad obcou znova rozšírením tejto cesty na požadovanú šírku až po obec Gaboltov,“ popísal starosta Sveržova.
 
Po dokončení celého úseku je v hre aj osadenie bezpečnostných prvkov, ktoré by upozornili na rizikovú časť cesty.
(13:41, red)
 
Diskusia
Pridať komentár